Υποχρεώσεις που τις γνωρίζαμε.

Tου Ηλία Καραβόλια, 12/11

Για να μας δώσουν τα 31,5 δις οι εταίροι, έχουν ζητήσει εδώ και 4 μήνες(!) τα εξής πράγματα : επιμένουν έντονα στον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για το χρέος, την επιτήρηση του οποίου ζητεί να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης, θέλουν να μετατρέψουν το ΤΑΙΠΕΔ σε απολύτως ελεγχόμενο όργανο, που θα λογοδοτεί στην Τρόικα

και επί του οποίου δεν θα
έχει κανέναν έλεγχο το ελληνικό δημόσιο(είχα γράψει παλιότερα γι αυτό) .Επειδή Σαμαράς-Στουρνάρας τους είπαν ότι έστω και με δυσκολία, θα υπάρξει από τον επόμενο χρόνο ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, θέλουν να το δεσμεύσουν, προκειμένου να διασφαλίσουν την τακτική αποπληρωμή των χορηγημένων δανείων. Αυτό σημαίνει ότι, με τα χρήματα από τα δάνεια, δεν θα καλύπτονται εσωτερικές ανάγκες της χώρας, αλλά μόνο οι υποχρεώσεις για το χρέος.
Η τρόικα αξιώνει α) διεθνοποίηση του ελέγχου του δεσμευμένου λογαριασμού με την ΕΚΤ σαν επόπτη,
β) ένα μέρος από τους φόρους που εισπράττει το κράτος (επικαλέστηκαν και ένα μέρος από τα έσοδα του ΦΠΑ(!), να περνούν κατευθείαν στο δεσμευμένο λογαριασμό για χρέος σε μηνιαία βάση,άρα θα πρέπει να γίνονται αυτόματα περικοπές σε περιπτώσεις αποκλίσεων
γ) εποπτεία και για όποιο επιμέρους δανεισμό. Θα πρέπει δηλαδή η Κομισιόν να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τα έντοκα γραμμάτια ή τις δανειακές συμβάσεις που θα υπογράφουν περιφέρειες και δήμοι, προκειμένου επίσης να μην υπάρχουν αποκλίσεις στο ύψος του χρέους.
δ) κανένα απο τα ακίνητα του Δημοσίου -ακόμη και αυτά που σήμερα βρίσκονται στην κατοχή και τη διαχείριση ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων, και ΟΤΑ- δεν θα μπορεί να διακρατείται ή να μεταβιβάζεται ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας….


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα