ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΤΑΜΕΙΑ ΚΤΛ

23:28 3/1/2013 - Πηγή: Olympia

The bondholder

Στο ημερήσιο δελτίο από ένα blog της Αμερικής διάβασα ένα άρθρο που δίνει μια άλλη οπτική γωνία αυτό που ζούμε και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Η ουσία του άρθρου είναι η έξης
Προγράμματα εξυγίανσης σαν αυτό της Ελλάδας είναι παγκοσμίως αποτυχημένα. Δεν είναι δυνατόν να κατεβάζεις μισθούς να αυξάνεις τους φόρους και να περιμένεις να έχεις ελάττωση του κλάσματος – έλλειμμα / ΑΕΠ. Είναι

μαθηματικά αδύνατον.
Το μονό που κάνουν αυτά τα μετρά είναι να ελαττώνουν τα έξοδα του κράτους αλλά λόγο της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας ( ΑΕΠ ) ελλατωνουν τα εσοδα από φορους και ετσι τσαμπα ολη η φασαρια. Αποτέλεσμα χειρότερο από πριν.
Αν λοιπόν θέλεις να επιτύχεις τον στόχο
τότε ενώ κανείς περικοπές πρέπει ν’ αυξήσεις τις δημόσιες επενδύσεις για να μην ύπαρξη ύφεση. Και αυξάνεις τις επενδύσεις με το να τυπώσεις χρήμα. Αυτή η δυνατότητα είναι και πρέπει να παραμείνει στα χέρι του κράτους εάν θέλουμε να έχουμε ανεξάρτητη οικονομική πολιτική.

ΑΛΛΑ αυτοί που τυπώνουν το καινούργιο χρήμα δεν είναι πια το κράτος αλλά οι τράπεζες.
Με ένα κτύπημα του πληκτρολογίου όταν η τράπεζα σου δίνει δάνειο από το πουθενά στην πραγματικότητα τυπώνει καινούργιο χρήμα. Έτσι η πραγματική εξουσία δεν είναι πια το κράτος αλλά οι τράπεζες.. και για να έχουν την απολυτή εξουσία δανείζουν στον κόσμο χωρίς λογική ( δάνεια για διακοπές , μετοχοδανεια, δάνεια για Χριστουγεννιάτικα δώρα κτλ) διότι ξέρουν ότι θα πάρουν του λάου την περιουσία όταν δεν μπορεί να πληρώσει και το πιο σπουδαίο αν χάσουν θα έρθει το κράτος – εμείς -να τους γλιτώσουμε με τα δικά μας λεφτά..
Τέλειο σχέδιο. Τυπώνω λεφτά από το πουθενά δεσμεύω περιούσιες και αν χάσω το κράτος θα δανειστεί από έμενα λεφτά που θα τυπώσω και έτσι θα έχω εγώ την απόλυτη εξουσία.. Μπινγκο.
Όπως λένε και στην Αμερική για να βρεις την εξουσία “Follow the Money”. Και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις τράπεζες.. οι πολιτικοί είναι πια μαριονέττες. Και οι λαοι υποφερουν και θα γινουν φτωχοτεροι.. διότι το χρήμα που δημιουργήθηκε ως δια μαγείας τώρα πρέπει να το ξεπληρώσεις και αφού είσαι άνεργος θα φας από τα «έτοιμα» και μετά θα σου πάρουν το σπίτι. Εάν δεν υπήρχε η οικογενειακή αλληλεγγύη στην χώρα μας δεν ξέρω πόσοι θα ήταν άστεγοι.. οι τράπεζες όμως περιμένουν σαν το γύπα. Ο χρόνος είναι με το μέρος τους..

Μιλώντας για μαριονέττες γιατί ο Στουρνάρας είπε ότι ο φορολογικός έλεγχος για αυτούς που έβγαλαν έξω τα λεφτά θα πάει πίσω μέχρι το 1999: Νομίζω το 1999 άφησε την θέση του πρόεδρου του οικονομικού συμβουλίου του κράτος και μαζί με τον Παπαντωνίου πήγαν σε αλλά χωράφια.. τι σύμπτωση!!!! (Σ’ άλλες χώρες το κρατος έχει το δικαιωμα να πάει πίσω όσο χρειάζεται – συνήθως 20 χρονιά)

ΥΠ Ανεξαρτητοι Ελληνες, Χρυση Αυγή, Συριζα ποιος θα κάνει την ερώτηση στην βουλή για τα αποθέματα των ταμείων από το 1994 μέχρι και το 2002. Αν θέλετε να ξεβρομίσει η χώρα ψάξτε εκεί. Λίστες λαγκαρντ, Σιεμενς και όλα τα άλλα είναι στραγάλια μπροστά στο φαγοπότι στα ταμεία. 165 δις από το χρέος των 300 δις το 2010 ήταν από τα ταμεία. Το θλιβερό είναι ότι όσο και να φωναζει ο κόσμος φέρτε πίσω τα κλεμμένα σ’ αυτή την περίπτωση θα απογοητευθούν.. έφυγαν νόμιμα από την χώρα στα ταμεία της Oppenheimer & της Capitol. Τουλάχιστον όμως θα ξέρουμε την αλήθεια..


Keywords
Τυχαία Θέματα