Το πρόβλημα της χώρας είμαστε εμείς και όχι αυτοί

17:47 4/7/2012 - Πηγή: Olympia

Πολλοί είναι εκείνοι που το τελευταίο διάστημα ασχολούνται με τα προβλήματα της χώρας. Περισσότεροι, όμως, είναι εκείνοι που αδιαφορούν πλήρως για τα όσα συμβαίνουν. Απόδειξη γι αυτό είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπου το 40% περίπου του πληθυσμού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, απείχε από την διαδικασία εκλογής κυβέρνησης. Ουσιαστικά ένα τεράστιο ποσοστό απείχε από την υποχρέωση

και το δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του και να ορίσει από την πλευρά του τι θα πρέπει να γίνει σε αυτή την δύσμοιρη χώρα που κυβερνάται από ανίκανους πολιτικούς και αποτελείται από ανεύθυνους πολίτες.

Η αποχή, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Υπάρχουν και άλλα, μεγαλύτερα ή μικρότερα, τα οποία άπτονται άμεσης παρέμβασης και επίλυσης. Και αυτά τα άλλα προβλήματα δεν είναι η ανεργία, η ανασφάλεια, η έλλειψη επαρκούς Παιδείας και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας. Σαφέστατα αποτελούν ένα υπογάστριο για την ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών «καρκινωμάτων», αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, αποτελούν ένα μέρος αυτού που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Δεν μας φταίει η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και τα άλλα πρόσχαρα υπαλληλάκια της Ε.Ε. Αυτοί βρήκαν και τα κάνουν. Δεν είναι το οικονομικό πρόβλημα εκείνο που σκοτώνει την χώρα, αλλά η ίδια η χώρα και τα αρμόδια θεσμικά όργανά της που επέτρεψαν να δημιουργηθούν αυτές οι «θηλιές» που σήμερα πνίγουν έναν ολόκληρο λαό (ο οποίος έχει και τις δικές του τραγικές και τεράστιες ευθύνες).

Δεν φταίει ο Ερντογάν, ούτε ο Γκρουέφσκι, αλλά ούτε και οι Τσάμηδες, που απειλούν με σμίκρυνση την Ελλάδα. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν πάρα πολύ καλά. Το ζητούμενο είναι εμείς τι αντιπαραθέτουμε απέναντί τους. Τοποθετήσαμε μήπως κάποιον ικανό διπλωμάτη απέναντι στον Γκρουέφσκι; Καταγγείλαμε, διπλωματικά και πολιτικά, στα διεθνή φόρα (όχι απαραίτητα στα Διεθνή Δικαστήρια που «δικάζουν» κατά το δοκούν των ισχυρών) τους Τσάμηδες και τις τακτικές τους απέναντί μας; Αναθέσαμε σε ικανούς διπλωμάτες την δημιουργία «λόμπι» που θα στηρίξουν την Ελλάδα, απέναντι στην θρασύτητα ενός κατευθυνόμενου πλήθους; Μήπως τολμήσαμε να βάλουμε απέναντι στον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου έναν ικανό συνομιλητή, ο οποίος θα αποστομώνει την κάθε τουρκική απαίτηση και θα αντιστρέψει το κλίμα, συνεπικουρούμενος από ένα επιτελείο που θα οργώνει τον πλανήτη και θα οργανώνει ημερίδες ενημέρωσης για την τουρκική προκλητικότητα, την τουρκική επιθετική πρακτική πολιτική, για τις τουρκικές παραβιάσεις και τα εγκλήματα που έχουν μέχρι σήμερα μείνει ατιμώρητα; (γενοκτονία Ποντίων, Σμύρνη, Κύπρος κ.α.)

Καλό είναι να μην παλεύουμε με αόρατους εχθρούς. Πρέπει να δούμε –επιτέλους- την βλαπτικότητα συγκεκριμένων ανθρώπων που ανήκουν στην πολιτική και στην οικονομία, πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας τους και στη συνέχεια πρέπει να τους οδηγήσουμε απέναντι στην Δικαιοσύνη. Και αυτό δεν θα το κάνουν τα κόμματα –επειδή ποτέ δεν θα τολμήσουν να «τακτοποιήσουν» όπως πρέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα