Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει, όνομα και έμβλημα

21:27 14/5/2012 - Πηγή: Olympia

Δύο ειδήσεις έκρυβε η χθεσινή ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στην κομματική συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχείρησε να τονώσει το ηθικό τους: το διάπλατο… άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ προς τη Δημοκρατική Αριστερά για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και τον συντακτικό χαρακτήρα του συνεδρίου του Κινήματος, με προοπτική αλλαγής

διακήρυξης, εμβλήματος και …ονόματος του κόμματος!

Όπως είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, στην προσπάθεια για την έκφραση της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά και απροκατάληπτα και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο». Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο που θα συγκληθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν θα είναι αναθεωρητικό αλλά συντακτικό, κάτι που σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου σημαίνει ότι «θα τα εξετάσει όλα από μηδενική βάση χωρίς να αποκλείονται αλλαγές τόσο στην ονομασία και τα σύμβολα όσο και στο περιεχόμενο της διακήρυξης».

Την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το οργανόγραμμα του κόμματος, αλλά και τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τα νέα όργανα. Ουσιαστικά πρόκειται για την Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Κινήματος με ορίζοντα το συνέδριο, αλλά και μια Γραμματεία που θα απαρτίζεται από στελέχη έμπειρα να προετοιμάσουν το κόμμα για την «αναγέννησή» του ή και να το οδηγήσουν εκ νέου στις κάλπες εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενώπιον των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος είπε ότι θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις που αφορούν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τη ριζική αλλαγή του και επανέλαβε με νόημα τη φράση: «Χωρίς ταμπού, χωρίς βαρίδια, χωρίς συμβιβασμούς».

Ακολούθως απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής και αυτοοργάνωσης σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, «που πιστεύουν στην ανάγκη να υπάρξει η δημοκρατική παράταξη και η Κεντροαριστερά και σήμερα έχουν αποθαρρυνθεί από κακές νοοτροπίες και πρακτικές, από μηχανισμούς, παραγκωνισμούς, επετηρίδες, προσωπικές στρατηγικές και αγκυλώσεις».

Παράλληλα ζήτησε από τα στελέχη να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, να εκπροσωπήσουν τις τοπικές κοινωνίες και να δώσουν τον αγώνα με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «μπροστάρηδες τη νέα γενιά που έχει τα μεγαλύτερα εφόδια και τις λιγότερες εξαρτήσεις, που ασφυκτιά μέσα στο πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει εμείς οι παλαιότεροι». Πάντως χθες απέφυγε να μιλήσει για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξε στο τελευταίο – πριν από τη διάλυσή του – Πολιτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι θα είναι ηλικίας 30 χρονών.
  dailynews24
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα