ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ;

18:53 21/4/2012 - Πηγή: Olympia

Αγαπητή μου Ολυμπιάδα,

κάθησα να σκεφτώ τι κόμμα να ψήφίσω στις εκλογές της 6ης Μαΐου, μιας και θεωρώ πως είναι μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας.
Δακυβεύβονται τα πάντα σε μια μέρα. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Έχω ψηφίσει μόνο δύο φορές κάποιο κόμμα. Στα 18 ψήφισα τον Α. Παπανδρέου, διότι είχα δώσει τον

λόγο μου στον παππού μου, που ήτο βενιζελικός (είχε φύγει από την Κρήτη να πολεμήσει στην Μακεδονία, γύρισε με τα πόδια από το Αλβανικό μέτωπο, έγινε αντάρτης στα βουνά, γλίτωσε 2 φορές το εκτελεστικό απόσπασμα, κλπ), μου είχε ζητήσει τον λόγο μου να μην ψηφίσω τον μητσοτακη, γιατί ήταν, μου έλεγε, κουκουλοφόρος επί της κατοχής. Την δεύτερη φορά, ψήφισα λαος, όχι για τον διαβλεπόμενο και διαφενόμενο τοιούτο καρατζαφερη, αλλά για να μπει κάποιο “ξένο σώμα” στην βουλή και ν’ ανοίξει ο δρόμος στην συνείδηση των ψηφοφόρων πως όχι μόνο το πασοκ, η νδ κι η αριστερά, έχουν θέση στο κοινοβούλιο. Όλες τις υπόλοιπες φορές, ή δεν πήγα, ή πήγα κι έριξα λευκό, είτε πήγα κι έριξα άκυρο, μιας κι ήξερα πως όλα τα κόμματα είναι το ίδιο πουλημένα και βολεμένα κι αυτά στις καρέκλες που οδηγούν στο μεγαλύτερο φαγοπότι που έγινε ποτέ, μετά την εκπόρθηση της Βαβηλώνας, το φάγωμα της περιουσίας των Ελλήνων και της Ελλάδος της ίδιας. Και τώρα φάνηκε το πόσο πραγματικά μας πούλησαν.
Στην επικών διαστάσεων τριλογία που ακολουθεί (αλλά “Πόλεμος των Άστρων”), θα δούμε μια οπτική γωνία του τι σημαίνει η ψήφος στα τρία [more] μεγάλα κόμματα.

Επεισόδιο 1 – Η ψήφος στο πασοκ (νεοδημοκρατη μη γελάς ακόμη από χαρά…)

Ο ανδρεας παπανδρεου, (με χρηματοδότηση από που; και πως την ξεπλήρωσε;) ίδρυσε το πασοκ, πήρε την εξουσία, κατέστρεψε την ελληνική παιδεία, μοίρασε λεφτά που δεν είχε το κράτος στον κόσμο, μαθαίνοντάς τον έτσι να ζει με ξένα λεφτά, αύξησε κατακόρυφα το δημόσιο χρέος, έβαλε τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία της λέξης νεόπλουτος και την εγκατάστασή του στα νέα αστικά κέντρα τύπου πανόραμα βούλας, γλυφάδας και λοιπά πανοράματα, μας επέβαλε τον σημιτη.
Ο σημιτης (όνομα κι αυτό), κατέστρεψε τα ταμεία, τις οικονομίες του ανύποπτου Έλληνα μέσω του χρηματιστηρίου, έβγαλε το χρυσό έξω, έδωσε δικαίωμα στους τουρκους να μιλάνε για Ίμια, μας επέβαλε τον γαπ, κλ.π.
Ο υιος παπανδρεου, κατάφερε τελικά (άσχετα αν τον βρίζουν ως καθυστερημένο, αυτός την υπηρεσία του την έκανε) να καταστρρέψει όλα όσα είχαν γλιτώσει τόσα χρόνια από τους προκατόχους του. Κατέστρεψε έναν ολόκληρο λαό κι υποθύκευσε το μέλλον του. Μας έκανε λιγότερους από τους μετανάστες μέσα στην ίδια μας την χώρα. Μας επέβαλε έναν αντισυνταγματικό υπάλληλο των τραπεζών ως πρωθυπουργό κι έναν βενιζελο για μοναδικό υποψήφιο (και τελικά πρόεδρο) του πασοκ.
Τι σημαίνει λοιπόν μια ψήφος στο πασοκ; Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.
Το ένα είναι πως ο ψηφοφόρος αυτός είναι λοβοτομημένος (καθυστερημένος) και δεν μπορεί δυστυχώς να συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς κάνει αυτή η ληστροσυμμορία που λέγεται πασοκ,

Keywords
Τυχαία Θέματα