Θέμα παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ!

21:31 12/1/2013 - Πηγή: Olympia

Άστραψε και βρόντηξε ο George Osborne, Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, αφήνοντας αιχμές για μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει, ώστε η Βρετανία να συνεχίσει να είναι μέλος της. Αναφερόμενος στο θέμα διατύπωσε και τις σκέψεις των πολιτών της χώρας αναφορικά με τη πορεία της ΕΕ.

Σύμφωνα με το newsit.com.cy ο ισχυρός άντρας της Βρετανίας τόνισε εμφαντικά, ότι, ο Βρετανικός πληθυσμός είναι πολύ απογοητευμένος

με την ΕΕ και οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι είναι πάρα πολλές αποφάσεις που λαμβάνονται πολύ μακριά στις Βρυξέλλες » και συμπλήρωσε :

« Οι πολίτες μας, αμφιβάλλουν κατά πόσον η Ευρώπη μπορεί να λύσει πραγματικά τα πιο σοβαρά προβλήματα τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ευημερία .

“ Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του

«Ελπίζω ότι η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ε.Ε. Αλλά για να μπορέσουμε να παραμείνουνε, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει.”.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να προσφέρει στους συμπατριώτες του την ευκαιρία να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση διακανονισμό με την ΕΕ σε δημοψήφισμα. Αυτό έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε τελικά να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά γίνονται λίγες μόλις μέρες μετά τη σύσταση στενού συνεργάτη της Καγκελαρίου Μέρκελ προς το Λονδίνο να μην «απειλεί» τους εταίρους διακινδυνεύοντας τον κλονισμό της ΕΕ. «Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολιτικό μέλλον εκβιάζοντας άλλα κράτη . Αυτό δεν θα βοηθήσει τη Βρετανία Χρειάζεται μια Ευρώπη σταθερή, χρειάζεται αγορές που λειτουργούν»
onalert.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα