Τελικά οι ευρωπαίοι είναι χειρότεροι από την Ελλάδα! Το σημερινό κομμωτήριο μάλλον θα βγάλει ..ανταύγειες!

Και ναι! Για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια η Ευρώπη κατόρθωσε να μπερδέψει χρηματιστήρια, οικονομολόγους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, πολίτες και ..κομμωτήρια!

Είναι η πρώτη φορά που όλοι περιμένουν με τόσο αγωνία την απόφαση ενός ανθρώπου που θα καθορίσει την τύχη πολλών ακόμα.

Η Μέρκελ έχει καταλήξει σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 60%, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έχει αποφασιστεί να ανακοινωθεί στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, αφού οι ιδιώτες έχουν βάλει «βέτο» στο 40%.

Οι δύο πλευρές

φαίνονταν διατεθειμένες να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να συναντηθούν στο 50%. Το πράγμα περιπλέκεται μετά την αποκάλυψη, χθες από τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου και αρχηγό της ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβουλή, Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος ισχυρίστηκε στην ολομέλεια ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα φτάσει τελικά το 60%, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο 3,5 σελίδων που κατέθεσε χθες στη γερμανική βουλή η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Παρόλ’ αυτά η ακύρωση του σημερινού Ecofin δημιούργησε πολλά ερωτήματικά, αφού δεν υπάρχουν βασικές λεπτομέρειες στην ατζέντα. Το Ecofin τελικά, θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Επίσης, αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό δεν είναι μόνο το ύψος του κουρέματος, αλλά ο τρόπος που θα συμμετέχει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης (EFSF), αλλά και το ποσό που θα χρειαστεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα