ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ 2 !

11:25 1/12/2011 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Στις 6 Νοεμβρίου 2011, σε σχετικό σχόλιο που έγραψα ενόψει της ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνης στην απελθούσα κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, αναφέρθηκα στα φαντάσματα του παρελθόντος που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας μας από το 1974 και μετά.
Κάθε τόσο ανασύρονται για τη διάσωση του συστήματος αναλόγως των περιστάσεων. Το ένα εξ αυτών είναι η αποστασία του 1965 και το άλλο είναι το φάντασμα ενδεχόμενου πραξικοπήματος εκ μέρους των στρατιωτικών.
Και

τα δύο χρησιμοποιούμενα ως “μπαμπούλας”, βρίσκουν την πρέπουσα απήχηση και καλά κρατούν στην πολιτική μας ζωή.
Βλέπετε οι πολιτικοί μας, ξέρουν να περιχαρακώνουν το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν από το 1974 και μετά, χειρότερο από το προ του 1967, και με διάφορα ύποπτα τεχνάσματα και με τα κατάλληλα
φερέφωνα που υπάρχουν πολλά και ευδοκιμούν σ αυτή τη χώρα, είτε στο γραπτό τύπο είτε στο χώρο των ΜΜΕ, αποπροσανατολίζουν το λαό, που βογκά από τα αλλεπάλληλα κουτσουρέματα των εισοδημάτων του και πνίγεται από αγανάκτηση.
Οι ανοησίες των φερέφωνων στο παρελθόν, δεν τους έχουν γίνει μάθημα και συνεχίζουν ακόμη να θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα αλλά με λάσπη και ιαχές τρόμου, και ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι κριτές της εξουσίας και όχι το δεκανίκι της, κατά καιρούς ανακαλύπτουν πάλι φαντάσματα και τα διακινούν για να καθυποτάξουν τη κοινή γνώμη στις ορέξεις των αδηφάγων αφεντικών τους, πολιτικών και εκδοτών, στη κυριολεξία διακινητών DVDs, CDs, βιβλίων κλπ αγαθών.
Διότι περί αυτού πρόκειται για τους περισσότερους από τους δήθεν μεγαλοδημοσιογράφους, ρεπόρτερς κλπ τυχάρπαστους, που στόχο έχουν το λαό αντί την εξουσία.
Απλά για να θυμίσουμε στους νεότερους αλλά και στους μεγαλύτερους δύο φανταχτερές χαρακτηριστικές περιπτώσεις γκάφας εκ μέρους μερικών εξ αυτών που υπηρετούν την δημοσιογραφία και που σήμερα επικυριαρχούν υποτίθεται στην ενημέρωση του λαού, ενώ θα έπρεπε να σιωπούν από ντροπή και μόνο (αλλά σ αυτό τον τόπο ποιος την έχασε για να την βρουν αυτοί;) :

Κάποτε περί το 1981, είχε προαναγγελθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Ράλλη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Παπανδρέου, για την Δευτέρα πρωί. Βγήκαν λοιπόν τη Δευτέρα όλες σχεδόν οι εφημερίδες («ΝΕΑ», «Έθνος», «Ελευθεροτυπία» κ.ά.) με λεπτομέρειες από τη συνάντηση! Μόνο που η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Σχετικά πρόσφατα επίσης, στις 21-6-2009, το «Βήμα», η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το «Έθνος», η «Real News» και ο «Τύπος της Κυριακής» ανακάλυψαν στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ήταν στη χώρα του και μιλούσε σε κομματική συγκέντρωση! Και το μεγάλο τους ρεζιλίκι ήταν ότι στο σχετικό ρεπορτάζ, ανέφεραν πόση ώρα κράτησε η συνάντηση, ότι είδαν παγωμένα χαμόγελα, γενικά για τα θέματα που κάλυψε η συνάντηση, ποιοι υπουργοί συνόδεψαν τον Ερντογάν και ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν προγραμματίσει να μην κάνουν

Keywords
Τυχαία Θέματα