Στον αέρα ακόμα τα μέτρα παραδέχεται το Υπουργείο Οικονομικων μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουν κάποια “παραδοτέα μέτρα”!

16:22 5/8/2012 - Πηγή: Olympia

“Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση και σήμερα. Έχουμε δουλέψει με πολύ συστηματικό τρόπο και για το 2012, για να κλείσει ο προϋπολογισμός, τα δημοσιονομικά ισοδύναμα κ.ο.κ., και για το 2013-14 για τα 11,5 δισ. ευρώ”, αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών μετα τη συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου με την τρόικα.

Όπως τονίζουν, έγινε μια αναλυτική πρώτη προσέγγιση μακροοικονομικών μεγεθών για

τα επόμενα 2-3 χρόνια και για τα συστατικά της ύφεσης. “Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα ποσοστά. Στη συζήτηση συμμετείχαν το ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ. Ανταλλάξαμε απόψεις για να δούμε εάν συγκλίνουν οι εκτιμήσεις για μακροοικονομικά μεγέθη, γιατί – σας θυμίζω – το Σεπτέμβριο έχουμε τον προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα πρέπει να ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό.

Η διαδικασία για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2012 προχωρά. Μέσα στην εβδομάδα θα κατασταλάξουμε στο τί θα υλοποιήσουμε και πώς, καθώς και ποια δημοσιονομικά ισοδύναμα θα γίνουν αποδεκτά. Για το 2013-14, το τελευταίο 10ήμερο, έχουμε δουλέψει μεθοδικά, τα Υπουργεία μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ώστε να έχουμε σήμερα ένα καλό ποσοστό- μέρος των 11,5 δισ. ευρώ. Έχουμε συμφωνήσει – και είναι σημαντικό – σε μια σειρά πολιτικών.

Θα συνεχίσουμε τη δουλειά, ώστε στο τέλος της εβδομάδας να έχουμε κάποια παραδοτέα να τους αποστείλουμε. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και για το Eurogroup, τον προϋπολογισμό και για ό,τι άλλο εκκρεμεί να κάνουμε το Σεπτέμβριο. Άρα η διαδικασία πάει καλά, προχωρά συστηματικά. Εκτιμώ ότι το ίδιο κλίμα βγαίνει και από τους εταίρους”, ανέφερε στέλεχος του Υπουργείου.

Σχετικά με την επόμενη δοση και το ομόλογο των 3,2 δις που λήγει στις 30 Αυγούστου, αναφερε οτι “δεν μας αγχώνει το θέμα της δόσης. Ισχύει αυτό που έχει πει και ο κ. Γιούνκερ ότι θα βρεθεί λύση”.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα