Στο φουλ οι μηχανές του υπ. Υγείας παρά τις εκλογές

13:23 1/5/2012 - Πηγή: Olympia

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύει το υπουργείο Υγείας, ακόμη και λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν έχει μειώσει καθόλου την ενασχόλησή του με όλα τα θέματα της Υγείας, παρά την παράλληλη έντονη δραστηριοποίησή του στη μάχης της Β’ περιφέρειας των Αθηνών. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: το «νούμερο δύο» του ΠΑΣΟΚ,

όταν καλείται να επιλέξει μεταξύ των κρίσιμων θεμάτων της Υγείας και της προεκλογικής εκστρατείας, επιλέγει χωρίς δεύτερη κουβέντα τα πρώτα.

Έτσι, στην Αριστοτέλους, η δουλειά συνεχίζεται με τους γνωστούς πυρετώδεις ρυθμούς, άσχετα από την προεκλογική περίοδο. Και παράγει αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα απέδωσε η πολλή δουλειά που έχει κάνει το υπουργείο όλο τον τελευταίο καιρό ώστε να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία από τη διάδοση λοιμωδών νοσημάτων, με τον εντοπισμό των HIV οροθετικών ιερόδουλων. Πρόκειται για το επιστέγασμα ιδιαίτερα μεγάλης δουλειάς υποδομής που έχει γίνει από την πλευρά του υπουργείου Υγείας επί μήνες, η οποία απέδωσε απτά αποτελέσματα -με τον εντοπισμό τεσσάρων ιερόδουλων- τώρα που υπήρξε ανταπόκριση και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ασταμάτητες είναι, όμως, και οι πρωτοβουλίες του κ. Λοβέρδου εκτός συνόρων, αφού -μεσούσης της προεκλογικής περιόδου- ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή, Τζον Ντάλι στις Βρυξέλλες. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν ακριβώς η μετάδοση νοσημάτων (AIDS, ηπατίτιδες B και C, ελονοσία, φυματίωση και ψώρα) που φέρνουν μαζί τους οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο, και στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές αρχές, ο κ. Λοβέρδος προέβη σε παρεμβάσεις τόσο στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, όσο και σε εκδήλωση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και, βέβαια, στην Αριστοτέλους απρόσκοπτα συνεχίζονται οι συσκέψεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες -παρουσία του υπουργού- για όλα τα τρέχοντα θέματα, όπως αυτά του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων κ.λπ., στις οποίες ο κ. Λοβέρδος τονίζει διαρκώς ότι δε θα ανεχθεί καμία χαλάρωση μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα κάθεται ο ίδιος στον υπουργικό θώκο.

Όλα αυτά, την ώρα που άλλος στη θέση του θα «ξεχνούσε» το υπουργείο και θα αφοσιωνόταν στους ψηφοφόρους του στη Β’ Αθηνών. Όμως, ο Λοβέρδος τα καταφέρνει όλα. Δεν παραμέλησε τους ψηφοφόρους της Β’ Αθηνών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε να διακυβευτούν τα θέματα της Δημόσιας Υγείας.

Όπως δεν παραλείπει να τονίζει ο κ. Λοβέρδος στους συνεργάτες του, παρά την εντονότατη παρουσία του στη Β’ Αθηνών (όπου παραδοσιακά κερδίζει την πρώτη θέση και, μάλιστα, με διαφορά από τον επόμενο), ο ίδιος θεωρεί ότι κατά μείζονα λόγο προσφέρει στους ψηφοφόρους του με τη δουλειά του στο υπουργείο και με την υλοποίηση επιτυχημένων προγραμμάτων, ιδιαίτερα όπως αυτό για την πρόληψη της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα