Στην τελική ευθεία το κυπριακό μνημόνιο

22:52 3/12/2012 - Πηγή: Olympia

Στην τελική ευθεία εισέρχεται από σήμερα το κυπριακό μνημόνιο, το οποίο θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της συνεδρίας του Eurogroup στις Βρυξέλλες αναφέρει το sigma live.

Στη συνεδρία θα γίνει μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση και καθορισμός των επόμενων βημάτων, στο πλαίσιο ενός οδικού χάρτη.

Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες,

οι Υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη λάβει το σχέδιο του μνημονίου της Κύπρου και στη σημερινή συζήτηση η τρόικα αναμένεται να παρουσιάσει πληροφορίες για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα για την οριστική σύνταξη του μνημονίου.

Τα βήματα αυτά ίσως αφορούν σε περαιτέρω μέτρα, ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα, η Κύπρος να μην μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του δανείου.

Δεν αναμένεται, ωστόσο, να ληφθούν αποφάσεις, δεδομένου ότι εκκρεμούν τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης της PIMCO για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι πρώτες ενδείξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα δοθούν στις 7 Δεκεμβρίου, με τον ενδιάμεσο διαγνωστικό έλεγχο της Pimco. Η τελική έκθεση της Pimco θα δοθεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Εκτενής συζήτηση και ενδεχομένως οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην έκτακτη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στις 13 Δεκεμβρίου.

Αύριο ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, θα απευθύνει διάγγελμα προς το λαό για την ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης.

defencenet.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα