Στεγνωστε τον Καπιταλισμο!!

Φίλοι,

Επέτειος του Πολυτεχνείου μετά 39 έτη, θεωρώ τον εαυτό μου μικρό & ταπεινόμπροστά σε εκείνους που τότε έβγαιναν στους δρόμους.

Όμως υπάρχει πιο επίκαιρη στιγμή στην Ελλάδα για να μιλήσεις ανοικτά για τονδαιμονοποιημενο καπιταλισμό? Αυτόν που αρνητικά στιγματίστηκε με αριστερό προκάλυμμα και εντέλει με αντιπαραγωγικό Πολιτικό συνδικαλισμό.

Ο καπιταλισμός αυτή η “τρομερή έννοια” με ιστορία άνω των 300 χρόνων έχει χαράξει βαθειά γραμμή με μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις & προόδους αλλά και πολέμους! Είναι

κοινά παραδεκτό το πώς ! με εκμετάλλευση των περιορισμένων πόρων και πηγών του πλανήτη, με στυγνή εκμετάλλευση της φύσης γενικότερα για την παραγωγή κέρδους, και με μεγάλη εκμετάλλευση του ανθρώπου ως παραγωγική δύναμη.

Τα τελευταία 39 έτη στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό η παραγωγική δυνατότητα καρφιτσωμένη στo DNA μας αιώνες, σταδιακά εκφυλιστηκε.

Εξηγώ με τις παρακάτω διαπιστώσεις ότι οι Έλληνες δεν μπόρεσαν και ίσως δενμπορούν ακόμη σήμερα να αντιστοιχήσουν την Ελληνική Οικονομία-ΚοινωνίαΠαραγωγή με το παγκοσμιοποιημενο καπιταλιστικό οικονομικό γίγνεσθαι..

Διαπιστώσεις α) Οι παραγωγικές Επιχειρήσεις που έχουν προσφέρει

ΝΕΑ ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά κανόνα αποσπούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και ανταμείβονται με κέρδος-υπεραξία κεφάλαιο!

Παράδειγμα κοιτάξατε το κινητό η το Ipad,Tablet σας που σίγουρα είναι “new” προϊόν και έχει αποσπάσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων καταναλωτών και ρωτήστε?τα τελευταία 39 χρόνιατιΝέο προϊόν διεθνούς αποδοχής & κατανάλωσης παράγει η Ελλάδα?)

β) Η παραγωγή, είναι αυτός ο τρόπος που δημιουργείται ο πλούτος

(πλην περιπτώσεων απάτης- σας ακούγεται συχνό στη Ελλάδα?) δηλαδή όταν η κοινωνία μεγιστοποιεί την παραγωγικότητά της.

γ) Αντίθετα αν μια επιχείρηση , ΔΕΝ βελτιώνεται συνεχώς χωρίς να προσφέρει ΝΕΑ προϊόντα και καλύτερη ποιότητα και προσιτές τιμές (δηλαδή να βελτιώνει και εξελίσσει συνεχώς την παραγωγική της διαδικασία) θα απειληθεί με ζημιές ή κλείσιμο από άλλες που βελτιώνονται……Σας θυμίζει λιγάκι… την σε μεγάλο ποσοστό εσωστρεφή χαμηλής παραγωγής & χαμηλής ανταγωνιστικότητας συρρικνωμένη Ελληνική Οικονομική πανάκριβη Επιχειρηματικότητα?. Μήπως ακόμη ότι το μικρομεσαίο μοντέλο επιχείρησης δεν εξελίχθηκε ποτέ παραγωγικά και τελικά διατηρήθηκε Ελληνικό μικρό και αδύναμο?

δ) Εδώ προστίθεται η άλλη διαπίστωση το άλλο χαρακτηριστικό του καπιταλισμού που είναι το μεγάλο μέγεθος επιχειρήσεων – επενδύσεων.

Θέτω έτσι την βασανιστική καπιταλιστική ερώτηση αυτοεκτιμησης ?

Έχω εν έτη 2012 την δυνατότητα να “στεγνώσω” σε όσο ποσοστό μου αντιστοιχείμε όφελος για την Ελλάδα τον γιγαντωμένο καπιταλισμό.

Πως? προσφέροντας ΝΕΑ προϊόντα γενικής αποδοχής καταναλωτών σεπαγκοσμιοποιημενη διάσταση?.

Δηλαδή έχουμε οι Έλληνες παραγωγή πραγματικά ΝΕΩΝ προϊόντων μεεπενδυτικό διεθνές καταναλωτικό ενδιαφέρονπου μπορεί να προσελκύσειεπενδύσεις δηλαδή ο καπιταλισμός να κεφαλοποιησει έτσι στην Ελληνική Παραγωγήγια περισσότερο όφε

Keywords
Τυχαία Θέματα