ΣΟΚ: Δραματική στέρηση εσόδων!

13:32 18/5/2012 - Πηγή: Olympia
Προς επιβεβαίωση των όσων γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες εδώ, οι διαρροές που γίνονται τις τελευταίες ώρες, που γίνονται από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ανεβάζουν την υστέρηση των εσόδων στα κρατικά ταμεία, ακόμα και στο 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μείωση, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στο υπουργείο. Μάλιστα η νέα ηγεσία του, έστω και υπηρεσιακή, σχεδιάζει να πάρει μέτρα, για να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση χαλάρωσης, που οδήγησε σε αυτά τα σημεία.

Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να ξεκινήσει την είσπραξη των προβλεπόμενων φόρων, που αφορούν στην ακίνητη περιουσία και όχι μόνο, και είχαν καθυστερήσει για λόγους καθαρά προεκλογικούς. Όπως διαπιστώνεται τώρα, η τακτική αυτή, της καθυστέρησης, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τα δημόσια ταμεία, τα οποία… αδειάζουν, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι γεμάτα για να πληρώνουν ανελαστικές υποχρεώσεις.

Εννοείται ότι η κατάσταση που περιγράφεται γίνεται ακόμα χειρότερη, αν η σύγκριση δεν γίνει με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά με τους στόχους που είχαν τεθεί για την τρέχουσα χρονιά. Για την ακρίβεια, η σημερινή εικόνα δεν αντέχει καμίας απολύτως σύγκρισης. Γι αυτό και το υπουργείο Οικονομικών φέρονται αποφασισμένοι μέσα στον επόμενο μήνα να αρχίσουν να εισπράττουν κανονικά τους φόρους που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά για να δώσουν έτσι μια ανάσα στο κρατικό ταμείο.

Γιατί μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα αποθεματικό, της τάξης των περίπου 10 δις ευρώ, από το οποίο μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ωστόσο κι αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα