Σιούφας σε Χατζηδάκη: Κατάργησε επιτέλους τις εγκληματικές διατάξεις Παπανδρέου!

15:03 7/12/2012 - Πηγή: Olympia

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, απέστειλε στις 4-12-2012 επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με την οποία γνωστοποιεί τις απόψεις του για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Χώρας, ενόψει του υπό κατάθεση νέου Αναπτυξιακού του νόμου.

« Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης σε σύντομα

χρονικό διάστημα, από το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές
και Ιδιωτικές Επενδύσεις» που κατά βάση τροποποιεί διατάξεις του ν. 3908/2011.
Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την εθνική οικονομία, απαιτούνται ταχύτεροι ρυθμοί και λήψη άμεσων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της αλλαγής του επενδυτικού κλίματος. Γιατί καθώς η δημοσιονομική πολιτική εξαντλεί τα όριά της, μόνο η προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να συμβάλλει στην επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την επίτευξη των στόχων γι το έλλειμμα και το χρέος.
Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις με την απόφαση του EUROGROUP για τη νέα απομείωση του δημοσίου χρέους θα έχουν, περιορισμένη σημασία, εάν δεν καταφέρουμε να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν με υγιή τρόπο τα δημόσια έσοδα του δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων.
Σχετικώς με το ζήτημα αυτό, θα ήθελα να σας καταθέσω μερικές σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες εκτιμώ ότι μπορεί να είναι χρήσιμες εν όψει της τελικής επεξεργασίας της νομοθετικής σας πρωτοβουλίας.
Όπως γνωρίζετε, το Νοέμβριο του 2004, ως υπουργός Ανάπτυξης μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, καταθέσαμε στη Βουλή τον νέο Αναπτυξιακό νόμο, με τον οποίο τροποποιήθηκε ριζικά ο προγενέστερος νόμος 2601/98.
Με τον νόμο 3299/2004 ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές του 2005 θεσμοθετήθηκαν πολλές σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Πρώτον: Την κατάργηση της διάκρισης μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων, ώστε όλες τους να έχουν την ίδια πρόσβαση στην παρεχόμενη δέσμη κινήτρων.
Δεύτερον: Την πλήρη αξιοποίηση των περιθωρίων του ισχύοντος Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για τον καθορισμό των ποσοστών επιχορήγησης αλλά και όλων των δυνατοτήτων με βάση την Κοινοτική Νομοθεσία για την επιπλέον ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως και με 15 ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτον: ​Την αναμόρφωση των παρεχομένων κινήτρων και τη θεσμοθέτηση της επιδότησης απασχόλησης.
Τέταρτον:​Την αύξηση των φορολογικών απαλλαγών οι οποίες ανήλθαν έως και στο 100% του συνολικού ύψους της επένδυσης.
Πέμπτον; ​Τη μείωση του ποσοστού ιδίας συμμετοχής κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες (από 40% σε 25%).
Έκτον:​Τη διεύρυνση των επιλέξιμων επενδυτικών δραστηριοτήτων καλύπτοντας για πρώτη φορά τομείς όπως το εμπόριο, τη πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, τα ευρυζωνικά δίκτυα, τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας (logistic
Keywords
Τυχαία Θέματα