ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤ ΑΣ ΤΗ ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ…

09:13 19/5/2012 - Πηγή: Olympia

Εδώ και μήνες πλέον έχει γίνει καθεστώς να ταλαιπωρούνται ζώντες και νεκροί από την έλλειψη νεκροτόμου από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Έχει γίνει καθεστώς πλέον να μην ενεργούνται ιατροδικαστικές παραγγελίες για νεκροψία – νεκροτομή. Έχει γίνει καθεστώς πλέον να παραμένουν σε ψυγείο οι νεκροί, μέχρις ότου να διενεργηθεί η ύστατη παραγγελία, που θα εξακριβώσει επίσημα τον τρόπο θανάτου και θα ρίξει φως με επιστημονικά δεδομένα σε αμφιβολίες και ενστάσεις των συγγενών και φίλων του εκλιπόντος.

Έχει γίνει καθεστώς πλέον να

μεταφέρεται ο νεκρός είτε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης ή Κοζάνης με έξοδα των συγγενών και κίνηση με νεκροφόρα από κάποιο γραφείο τελετών.

Έχει γίνει καθεστώς πλέον να επιβαρύνονται ψυχικά οι οικείοι από το χαμό του προσφιλούς τους προσώπου και να προσπαθούν να υπολογίσουν στο περίπου ακόμα και την ώρα ταφής. Να προσπαθούν να κλείσουν ραντεβού ανάλογα με το αν είναι αργία ή εργάσιμος ημέρα και ανάλογα με την περίπτωση. Να ανατίθεται η εκτέλεση παραγγελίας σε Ιατροδικαστή εκτός έδρας συμβάντος, καθώς δεν υπάρχει νεκροτόμος στην έδρα. Και να παρουσιάζονται όλοι αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τα τεκταινόμενα.

Κύριοι υπεύθυνοι τα πράγματα είναι απλά.

Όταν δεν έχεις κάποιον σε κάποια θέση, λόγω παρατεταμένης αναρρωτικής αδείας τότε προσλαμβάνεις κάποιον άλλον στη θέση αυτού και με αντικαταστάτη του. Αν δεν μπορείς να προσλάβεις, τότε αποσπάς κάποιον άλλον που περισσεύει σε κάποια θέση, έστω και σαν αντικαταστάτης. Τού εξασφαλίζεις διαμονή και τον φέρνεις στην έδρα. Τα επιπλέον έξοδα που υφίστανται οι πολίτες, η υπηρεσιακή ανωμαλία μεταξύ των αστυνομικών – ανακριτικών αρχών, η περιττή αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία είναι τα ανταποδοτικά έξοδα της διαμονής και βγαίνει και περίσσευμα. Λύσεις υπάρχουν. Βούληση ισχυρά πρέπει να βρεθεί!

Κλείνοντας να σας θυμίσω ότι από την πρωτόγονη ιστορία έως και σήμερα, σταματούσαν τους πολέμους για να θάψουν και τιμήσουν τους νεκρούς. Μάλλον σήμερα διδασκόμαστε νέα έθιμα, περιμένοντας την νεκροτομή…

Μακρυχώρι, 13 – 05 – 2012

Με τιμή και προβληματισμό

Αβέλλας Ν. Μιχαήλ

Αν. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τεμπών – Αστυνομικός – Μακρυχώρι Λάρισας


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα