Σχέδιο αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα από τη ΜΙΤ;

19:07 21/8/2012 - Πηγή: Olympia

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές ακόμα και από επίσημα χείλη, ότι η καταστροφή του καλοκαιριού το 2007 ήταν πιθανότατα έργο πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Φαίνεται πως και αυτή τη φορά υπάρχει ένα σχέδιο πίσω από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στα νησιά μας.

Τόσο η πυρκαγιά της Χίου, που ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα, σε δύσβατο σημείο και δίπλα από μία Μονή, όσο και αυτή της Ζακύνθου, όπου ξέσπασαν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες σε εκ διαμέτρου αντίθετα σημεία, έχουν δημιουργήσει στις Αρχές τη βεβαιότητα ότι είναι έργο εμπρηστών. Ποιοι είναι αυτοί οι εμπρηστές όμως; Πώς γίνεται

να ξεσπούν δύο τόσο ύποπτες πυρκαγιές στα δύο Βορειοδυτικά και Βορειοανατολικά άκρα της χώρας; Γιατί αναγκάζεται η Πολιτεία να αναθέσει την έρευνα στην ΕΥΠ;

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του newsbomb.gr «Τούρκοι πίσω από το ολοκαύτωμα της Χίου;», o ίδιος ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε σήμερα, δήλωσε:«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Αντιμετωπίζουμε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών. Για να σας δώσω έναν αριθμό: Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε 589 πυρκαγιές. Μόνο σήμερα το πρωί έχουν εκδηλωθεί 16 νέες πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθηση των προβλημάτων σε επίπεδο υλικού, τα οποία ήδη πολύ καλά γνωρίζετε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Και θα ήθελα βαθιά να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα ήθελα επίσης να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμών εκ προθέσεως. Για τον λόγο αυτό έχω ζητήσει ήδη πέρα από τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών της, τη βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών». Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός απάντησε ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούν όχι μόνο τη Χίο αλλά και τη Ζάκυνθο.

Εντελώς «συμπτωματικά», λίγες μόλις ημέρες πριν, το μοναδικό από τα δύο αξιόμαχα ρώσικα χοβερκραφτ αποβατικά σκάφη «Zubr», παραδίδεται στις φλόγες μέσα στον Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού. Μια φωτιά, τουλάχιστον «περίεργη»: Το συγκεκριμένο σκάφος χρησιμοποιείται για ταχεία αποβατική επέμβαση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε περίπτωση που δεχθούμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων, που όλοι αναγνωρίζουμε ποιες μπορεί να είναι αυτές. Μάλιστα μία πληροφορία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σκάφος βάφτηκε πρόσφατα με ένα βραδυφλεγές βερνίκι, που προμηθευτήκαμε από τις ΗΠΑ και για το οποίο η κατασκευάστρια ρωσική εταιρεία δεν έδινε πιστοποίηση. Το σκάφος, αντί να έχει μία «βραδεία ανάφλεξη», έγινε παρανάλωμα σε αστραπιαίο χρόνο….

Με αυτά τα δεδομένα, πόσο εύλογο είναι να θεωρηθούν άσχετες οι μόλις μερικούς μήνες έκανε εμπρηστικές δηλώ

Keywords
Τυχαία Θέματα