Σαμαράς: Θα κάνω το παν για τον Πειραιά!

21:07 26/4/2012 - Πηγή: Olympia

Θα επανιδρυθεί το υπουργείο Ναυτιλίας – Δεν είναι δυνατόν η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου να μην έχει υπουργείο Ναυτιλίας – Είναι σαν να λέμε ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει υπουργείο Πετρελαίου…

Θα κάνω το παν για τον Πειραιά. Γνωρίζω τα θέματα που έχει ανοιχτά, γιατί έχω συζητήσει πολλές φορές γι’ αυτά με τον δήμαρχο, και θα τα αντιμετωπίσω.

Αυτό τόνισε την περασμένη Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

σε κλειστή σύσκεψη με 200 επιχειρηματίες του Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης μας, απαντώντας στο καλωσόρισμα του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος του είπε ότι θα περιμένει να τον υποδεχτεί ως πρωθυπουργό μετά τις εκλογές στον Πειραιά, για να δρομολογήσουν τη λύση βασικών προβλημάτων της περιοχής, όπως την υπόγεια οδική σύνδεση ΣΕΦ-λιμανιού, την έγκαιρη έλευση του μετρό, την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ κ.λπ.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, πέρα από τα έργα, εκείνο που προέχει είναι η ανάπτυξη. Και ανάπτυξη δεν μπορούμε να έχουμε χωρίς πυλώνες. Δεν είναι δυνατόν –υπογράμμισε- να έχουμε την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο και να μην έχουμε ναυπηγεία να δουλεύουν με φρενήρεις ρυθμούς.

Δεν είναι δυνατόν να «ακουμπάμε» ως χώρα στον τουρισμό, να ξοδεύουμε εκατομμύρια σε διαφημίσεις και, όταν έρχονται οι τουρίστες, να βρίσκονται 50-100 άτομα και να τους διώχνουν! Όπως επίσης, επισήμανε, δεν είναι δυνατόν να είμαστε τεράστια ναυτιλιακή δύναμη και να μην έχουμε υπουργείο Ναυτιλίας, να φιλοδοξούμε να γίνει ο τουρισμός η πιο βαριά βιομηχανία της χώρας και να μην έχουμε υπουργείο Τουρισμού! Είναι σαν να λέμε ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει υπουργείο Πετρελαίου!

Για τους λόγους αυτούς, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, θα επανιδρυθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και φυσικά θα υπάγεται σ’ αυτό και το Λιμενικό Σώμα. Αυτό που γίνεται σήμερα, που δεν ξέρει κανένας ποια υπηρεσία ανήκει πού, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο Πειραιάς, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να γίνει το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, με τον συνδυασμό πλοίων και σιδηροδρόμου. Πρέπει να γίνει ο πρώτος εξαγωγικός πυλώνας της χώρας. Πολλά μπορούν να γίνουν στον Πειραιά και θα γίνουν!

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέχεια απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις μελών του ΕΒΕΠ με σαφήνεια, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές. Ακόμα και σε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σκληρές είχε μία πειστική απάντηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί στην αρχή ήταν εναντίον του Μνημονίου, ενώ στη συνέχεια στήριξε το δεύτερο Μνημόνιο, απάντησε πως για το πρώτο Μνημόνιο είχε πει ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή ότι είναι ανεφάρμοστο και θα χρειαστεί διορθώσεις. «Είπα στη Μέρκελ», τόνισε, «πως αυτό δεν περπατάει και πως σε λίγο θα είμαστε πάλι εδώ για να το διορθώσουμε, όπως και τελικά έγινε».

Στη δεύτερη φάση, όμως, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, έπρεπε να επιλέξουμε αν θα παραμείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη ή αν θα τα απορρίψουμε και τα δύο. Γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ήταν απόφαση ευ

Keywords
Τυχαία Θέματα