«Ρίχνουν την ποιότητα στα φάρμακα»

13:03 4/11/2012 - Πηγή: Olympia
«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για το υπουργείο Υγείας η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που θέλει να επιβάλει η τρόικα.

Η εμμονή των τριών εκπροσώπων στην υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων μόνο με την ανώνυμη δραστική ουσία, θα σημάνει δραστική υποβάθμιση της ποιότητας της θεραπείας των ασθενών γιατί οι συνεχείς αλλαγές φαρμάκων, αναλόγως του τι χορηγεί κάθε φορά το κάθε φαρμακείο, δεν μπορούν να πετύχουν ρύθμιση των ασθενών που πάσχουν από

χρόνια ή σπάνια νοσήματα.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real» ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, «το μέτρο θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «το μέτρο ανοίγει την πόρτα στη μαζική εισαγωγή ποιοτικά αμφιβόλων φαρμάκων, με το μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, την ίδια στιγμή που η αντιμετώπιση της διακίνησης των πλαστών φαρμάκων και των φαρμάκων υποδεέστερης ποιότητας κυριαρχεί στην ατζέντα χωρών με πολύ προηγμένα συστήματα ελέγχων».

Εκτός από αυτό όμως πρέπει να τονιστεί ότι η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία θα διαλυθεί αναίτια επισφραγίζοντας την πλήρη εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα φάρμακα. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία με δεδομένο το κατά 2,5 δισ. ευρώ ετήσιο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των φαρμάκων.

«Οι μόνοι ευνοούμενοι από το συγκεκριμένο μέτρο είναι οι μεγαλοεισαγωγείς γενοσήμων, που δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα και οι οποίοι θα σπεύσουν να προσφέρουν τιμές ακόμη και κάτω του κόστους προκειμένου να κερδίσουν την αφορά με αποτέλεσμα τη διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», αναφέρει ο κ. Τρύφων.

Πηγή:  newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα