Πρόβες αλβανικού αλυτρωτισμού σε αμερικανικο έδαφος…

22:23 21/6/2012 - Πηγή: Olympia
Ολύμπια  Καλημέρα  !
Έχετε  αποδείξει  την  αγάπη  και  την  ευαισθησία  για  την  πατρίδα  μας , γι’  αυτό
σας  στέλνω  αυτό  το δημοσίευμα  που  διάβαζα  πριν  ολίγο στο  αλβανικό  τύπο.
Διαβάστε  με  προσοχή  το  κείμενο  τι  λέει  για  την  Ελλαδιτσα  μας
Το  θέτω  στην  κρίση  σας  αν  κρίνετε  να  το  δημοσιεύετε .

Σας  ευχαριστώ  από  καρδιάς
Με εκτίμηση
Χ.

Υ.Γ
Τα  στοιχεία  μου  δεν  επιθυμώ  να  δημοσιευθούν

Πανεπιστήμιο Columbia πρωτοβουλία για την ενοποίηση

Καθηγητής του

Πανεπιστημίου Columbia, David Philips, ο οποίος είναι ειδικός στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια, υποστηρίζει ότι έλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει την ιδέα για την ίδρυση της Φυσικής Αλβανίας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

Το έργο του είναι γνωστό ως «φόρουμ του έργου της Γειτονιάς», προφανώς προωθεί την ενσωμάτωση των αλβανοφώνων φυσικά σε πολλούς τομείς της ζωής και την αναγνώριση αυτού του φαινομένου αναπόφευκτη κοινότητα.

Κοιτάξτε προς τα εμπρός, λέει ο καθηγητής Φίλιπς, ενώ θυμόμαστε το παρελθόν, αναφέρει ο ανταποκριτής του πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ στη Νέα Υόρκη.

“Ο Σύνδεσμος των Πρίζρεν ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1878 στην απάντηση στη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και τη συνθήκη του Βερολίνου, που έχουν απορρίψει τις αλβανικές εθνικές επιδιώξεις. Η σύνδεση καθιερώθηκε για να προστατεύσει τους Αλβανούς από Μαυροβουνίων Σέρβων και Ελλήνων. Έχει οδηγήσει σε μια περίοδο βίαιης καταστολής εναντίον των Αλβανών του 19ου και 20ου αιώνα », λέει ο Philips.

Σήμερα είναι διαφορετικό, προσθέτει. «Με την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου και την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, οι Αλβανοί έχουν κάνει μια ιστορική στροφή, ακόμη και σε βάρος και του κινδύνου εντός των δυνατοτήτων τους. Αλβανός σχέδιο γειτονιά έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις αρχές της Κοινωνίας της Πριζρένης. Στον 21ο αιώνα, είναι δυνατό να ενσωματωθούν όλα τα Αλβανικά εδάφη χωρίς σύνορα ή διασταυρώσεις αναθεώρηση βίαιη, “λέει ο Αμερικανός.

Λέει, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, στις 8 Ιουλίου στα Τίρανα θα συναντηθούν σε μια διεθνή διάσκεψη με τίτλο «Διεθνής Διάσκεψη για την αλβανική γειτονιά”

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνέδριο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα «Rockefeller Brothers Ταμείο”, από το Columbia University, Ινστιτούτο Σύγχρονης Σπουδών και τον Δήμο.

Έτσι λέει ο καθηγητής David Philips στα Τίρανα, οι Αλβανοί θα συγκεντρωθούν από όλη τα Δυτικά Βαλκάνια, θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν την πρωτοβουλία: “. Διεθνές Συνέδριο για την αλβανική γειτονιά”

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Ενώ η εκδήλωση θα λάβει μέρος επίσης πρώην – Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα για το Κοσσυφοπέδιο, κ. Soren Jessen-Petersen. Οι συμμετέχοντες θα είναι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και αρθρογράφος, καθώς και δήμαρχοι και οι ηγέτες των θεσμικών οργάνων, βουλευτών και άλλων πολιτικών. Όλα τα πολιτικά κόμματα και ομάδες θα

Keywords
Τυχαία Θέματα