ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΩΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟ Υ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ;

03:42 5/5/2012 - Πηγή: Olympia

ΕΝΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ

Από τη μεταπολίτευση και μετά, εδώ και 37 χρόνια, όλες οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, ανεξαρτήτου ιδεολογικής απόχρωσης ήταν αυτοδύναμες, και πάντα το επιχείρημα για τη αναγκαιότητα επίτευξης αυτοδυναμίας ήταν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ψήφος του πολίτη δεν έπρεπε να πάει χαράμι.

Με ‘εργαλείο’ το νομότυπο εκλογικό σύστημα, τον τρόπο υπολογισμού των ψήφων και τη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος, είχαμε πάντοτε κυβερνήσεις νομότυπες μα που κάθε φορά δεν ήταν αυτές που επέλεξε ο κυρίαρχος λαός με τη ψήφο του! Κυβερνήσεις που

προέκυπταν από ένα βολικό εκλογικό σύστημα, που οι «εκπρόσωποι» μας βέβαια κάθε φορά επεξεργάζονταν για ίδια ταπεινά οφέλη!!.

Δια του λόγου του αληθές, δεν έχουμε παρά να δούμε την διαχρονική δικομματική εναλλαγή «αυτοδύναμων κυβερνήσεων» μέχρι σήμερα, για να πειστούμε πως τελικά η ψήφος μας ευνοούσε τους συσχετισμούς δύναμης των κομμάτων αλλά όχι την ποιότητα της ζωής μας.

Αυτό που θριάμβευσε και θριαμβεύει ακόμη στα 37 αυτά χρόνια είναι ο λαϊκισμός. Μέσω των δυο σταθερών αξόνων του, κολακεία-δημαγωγία, κατάφεραν με τις υποσχέσεις τους για πράγματα ευχάριστα και με επικοινωνιακά εργαλεία λ.χ. ΜΜΕ, να παραπλανήσουν τον ψηφοφόρο. Και βεβαίως να αποκαλύπτεται πάντοτε, δυστυχώς εκ τον υστέρων, με την κατάρρευση κάθε υπόσχεσης εξαγγελίας, η απεχθής δημαγωγία τους η δόλια υφαρπαγή της ψήφου μας και η δική μας απογοήτευση, αφού δεν πραγματοποιείται τίποτε…!

Τα δυο λεγόμενα μεγάλα κόμματα (αυτά, δηλαδή, με την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια μας) λαΐκιζαν και συνεχίζουν να λαϊκίζουν εφόσον τώρα μας «υπόσχονται», ανάλογα με την κομματική απόχρωση που εκπροσωπούν, σε ποια δεκαετία, ουσιαστικά η μοναδική τους ‘διακριτή’ διαφωνία, θα μας γυρίσουν …ΠΙΣΩ!

Φτάσαμε ως εδώ βασισμένοι σε μια πλαστή πραγματικότητα στην οποία οι ίδιοι μας παρέσυραν και τώρα μας το λένε αυτό κατάμουτρα, μιλώντας…την γλώσσα της αλήθειας… Μα η αλήθεια προϋποθέτει την εμπιστοσύνη και την πίστη!!! Στο παρόν πολιτικό σύστημα, όπως διαμορφώθηκε, και οι δυο έχουν χαθεί, οι λέξεις και τα νοήματα έχουν χάσει κάθε υπόσταση!…

Μα αλήθεια πως μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα συμμερισθούν τον πόνο μας ότι θα εργαστούν για εμάς εκείνοι, που για δεκαετίες, η μόνη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν ήταν να δημιουργούν μηχανισμούς προσωπικού προσπορισμού και τρόπους διασφάλισης του εαυτού τους στην εξουσία[1], ενώ για εμάς επεξεργάζονταν… «εγγυήσεις» που θα μας κάνουν να υποφέρουμε, να πονάμε; Εκ του αποτελέσματος αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αληθινό …το ζούμε! Η εξουσιολαγνεία τους μας οδήγησε και μας οδηγεί στην προσωπική μας εξαθλίωση και στον διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας.

Πρόσφατα είδαμε και την σύλληψη πολιτικού στελέχους «Άκης» που για χρόνια πολλοί πίστεψαν είτε στο πρόσωπο του είτε και στις αξίες που η συγκεκριμένη παράταξη διακήρυττε.

Τώρα η απροκάλυπτη φαυλότητα του προσώπου που μεταχειρίστηκε την πολιτική ισχύ και ασυλία του για ανομία, και η απτ

Keywords
Τυχαία Θέματα