Ποιοι κρατούν στο χέρι τον Σαμαρά

Πριν από οκτώ μήνες περίπου, στις 28 Απριλίου, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη Λάρισα για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση που είχε οργανωθεί από τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ.

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

«Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει το δρόμο» είχε πει στους Θεσσαλούς κι είχε καταχειροκροτηθεί…

Με τα λόγια και με τα διλήμματα έπεισε ακόμα

και τον πιο δύσπιστο. Μπορεί να μην έκανε κυβέρνηση με την πρώτη νίκη, το πέτυχε όμως με τη δεύτερη. Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς αντέγραψε πιστά την τακτική του συμφοιτητή του, του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές εμπόριο ελπίδας.

Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ήταν χωρίς αντίκρυσμα, όσο και η αξιοπιστία που θέλει να εμφανίσει στους Ευρωπαίους. Με αόριστες κατηγορίες κατά της διαπλοκής τόλμησε να μιλήσει για διαλεύκανση σκοτεινών υποθέσεων, απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης. Η κυβέρνησή του, όμως, δείχνει τόσο αμήχανη και τόσο αναποτελεσματική που τα αυτονόητα προσπαθεί να τα μετατρέψει σε άθλους. Αν σκεφθεί κανείς το φιάσκο του τελευταίου “Eurogroup” δεν χρειάζεται άλλα επιχειρήματα.

Ο κ. Σαμαράς διαρρήγνυε τα ιμάτιά του στις εκδηλώσεις που έκανε στο «Ζάππειο» παρουσιάζοντας τα προσωπικά μανιφέστα του -σαν «Βίπερ» της δεκαετίας του ’70- κι έλεγε ότι θα επιταχυνθούν οι δικαστικές έρευνες.

Η δικογραφία για το Μνημόνιο 1

Πώς εξηγείται λοιπόν ότι έχουν κολλήσει οι δικογραφίες και οι έρευνες που αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση των CDS, πώς έγιναν τα μαγειρέματα στην ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα και γιατί ήπιαν ορισμένοι το αμίλητο νερό για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η δικογραφία για τη διερεύνηση ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα που μετείχαν στην κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου παρέμενε ξεχασμένη από τις 5 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του αντιεισαγγελέα κ. Νικ. Παντελή. Όλως τυχαίως χθες βράδυ, όταν όλοι ασχολούνταν με τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς συζήτηση. Ερωτηματικά δεν προκαλεί αυτή η εξέλιξη; Κάποιος καχύποπτος δεν θα σκεφτόταν ότι υπάρχουν ενδείξεις συγκάλυψης στην υπόθεση;

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η δικογραφία στηρίζεται στην έρευνα που διενέργησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Οι δύο δικαστικοί έπεσαν σε πολιτικά ονόματα κατά τη διάρκεια των ερευνών τους μετά την εξέταση μαρτύρων.

Να θυμίσουμε και ονόματα μαρτύρων; Κατέθεσαν οι κ.κ. Λούκα Κατσέλη, Γεράσιμος Αρσένης, Βάσω Παπανδρέου, Γιάννης Ζαννιάς, Πέτρος Χριστοδούλου και Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ποια είναι η διαπλοκή που κόβει το δρόμο στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης κ. Σαμαρά;

Ο Σαμαράς έγινε «ασπίδα» του Παπανδρέου!

Η νέα αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει «χαμηλούς τόνους» για όσες αιτιάσεις διατυπώθηκαν σχετικώς τη φρενήρη διακυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, των «κηπουρών» και όσων άλλων καταδίκασαν τη χώρα στη φτώχεια και στον εξευτελι

Keywords
Τυχαία Θέματα