Ποιοί “Έλληνες” επιχειρηματίες παίζουν τα παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών;

11:56 29/1/2012 - Πηγή: Olympia

Έρχονται τρανταχτές αποκαλύψεις. Πρωταγωνιστές, επιχειρηματίες που γκρέμισαν τον Καραμανλή, που συνεργάζονται με Τουρκικά funds για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στο ξεπούλημα κλπ κλπ.

Αναμενόμενο σάλο δημιούργησε η έκδοση του Βιβλίου της Βάλερι Πλέιμ «Fair Game, My Life as a Spy, My Betrayal by the White House» (Δίκαιη Ανταπόδοση,

Η Ζωή μου ως Κατασκόπου, Η Προδοσία από τον Λ. Οίκο). Είχε προηγηθεί το βιβλίο του συζύγου της και πρώην πρέσβη Τζόζεφ Γουίλσον για το ταξίδι του στον Νίγηρα, με τίτλο «Ό,τι Δεν Βρήκα Εκεί», όλα τα σχετικά δηλαδή με τις ανυπόστατες κατηγορίες περί του ουρανίου που δήθεν είχε προμηθευτεί ο Σαντάμ Χουσεΐν για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής. Στο Βιβλίο της η Πλέιμ παρουσιάζει την καριέρα της στη CΙΑ, τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε και την αποκάλυψη της ιδιότητας και της ταυτότητας
της από ανώτατα στελέχη του Λ. Οίκου, για να εκδικηθούν τον σύζυγο της που διέψευσε τα ψέματα που είχαν ειπωθεί, ώστε να δικαιολογηθεί η εισβολή στο Ιράκ. Τα «ΘΕΜΑΤΑ» είχαν παρουσιάσει πριν από χρόνια την υπόθεση Πλέιμ με λεπτομέρειες και αποκαλύψεις, που ακόμη και σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως.

Όταν δημοσιεύσαμε τα πρώτα μας άρθρα για την πράκτορα της CΙΑ Βάλερι Πλέιμ και τα παιχνίδια που παίχτηκαν με το όνομα της, κανείς στην Ελλάδα δεν γνώριζε το παραμικρό για την υπόθεση και μάλιστα κανείς δεν ήθελε να πιστέψει την ακρίβεια των πληροφοριών μας.
Τα άρθρα στα «ΘΕΜΑΤΑ» ακολούθησε και μια σειρά από εκπομπές μας για το ίδιο θέμα από το Ρ/Σ ΣΚΑΙ, χωρίς και πάλι να τύχουν κάποιας ιδιαίτερης προσοχής και αναδημοσίευσης, με εξαίρεση ορισμένες ανταποκρίσεις από τη «Deutsche Welle», που διέκρινε τη σπουδαιότητα των αποκαλύψεων μας.
Σήμερα η «Υπόθεση Βάλερι Πλέιμ» αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της αμερικανικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και έχει συγκλονίσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών, όπως και τον Λ. Οίκο.
Το βιβλίο έχει λογοκριθεί απόλυτα από τη CΙΑ που έχει διαγράψει ολόκληρες σελίδες (50, 51, 52, 53,63, 72 κ.ά.).
Έχουν επίσης διαγραφεί πολλά σημεία ακόμη και τίτλοι κεφαλαίων και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνον μία από είκοσι επτά σελίδες του πρώτου κεφαλαίου είναι ελεύθερη από μαύρες διαγραφές.
Ο σχετικός νόμος που ισχύει στις ΗΠΑ δίνει στη CΙΑ το δικαίωμα της παρέμβασης και της λογοκρισίας κειμένων που γράφονται από πρώην πράκτορες της «Company» και όσοι δεν συμμορφώνονται διώκονται και τιμωρούνται αυστηρά.

Η Βάλερι Πλέιμ δεν είναι συγγραφέας και ως εκ τούτου δεν 8α μπορούσε να γράψει ένα «καλό Βιβλίο», όσο κι αν αυτό περιέχει αυτοβιογραφικά της στοιχεία και περιστατικά που συνέβη-
σαν στη διάρκεια της θητείας της στη CΙΑ.
Οι εκδότες (Simon and Schuster) κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια του νόμου και να υποστηρίξουν το βιβλίο προσλαμβάνοντας την εξαιρετική ρεπόρτερ Λόρα Ρόζεν, η οποία έχει να επιδείξει περγαμηνές στην ερευνητική δημοσιογραφία και σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η Ρόζεν ανέλαβε να γράψει ένα εκτεταμένο «υστε

Keywords
Τυχαία Θέματα