Πήραμε το 1 δισ. που μας “χρωστούσαν”

16:53 2/7/2012 - Πηγή: Olympia
Μικρή ανάσα για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, αφού τις προηγούμενες μέρες εισέπραξε το υπόλοιπο 1 δισ. από τις δόσεις των δανείων του Ιουνίου που είχε παρακρατηθεί ενόψει των εκλογών.

Η κυβέρνηση πάντως ζήτησε και πέτυχε να μην δοθεί αμέσως όλο το ποσό αυτό για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηχανισμό ESM για τη διάσωση

των ισπανικών τραπεζών. Όπως είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων το protothema.gr, από το υπόλοιπο της δόσεως του Ιουνίου θα έπρεπε να πληρωθούν πάραυτα τα 900 εκατ. για τις ισπανικές τράπεζες. Μετά τον διακανονισμό, τα μισά από τα 900 εκατ. ευρώ θα δοθούν τώρα και έτσι θα περισσέψουν τα 550 εκατ. ευρώ για να καλύψουν άμεσες δαπάνες του προϋπολογισμού (κυρίως μισθούς και συντάξεις). Τα υπόλοιπα 450 εκατ. θα πρέπει να αποδοθούν 15 μέρες πριν εισπράξει η χώρα μας την δόση των δανείων του Οκτωβρίου, μετά τον προγραμματισμένο έλεγχο της Τρόικα τον Σεπτέμβριο. 

«Τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται έτσι τώρα σε λογικά επίπεδα» διευκρίνιζε αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  υπουργείο Οικονομικών ενόψει της επιστροφής της Τρόικα στην Αθήνα.

protothema.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα