Παυλόπουλος: Αστειότητες οι πανηγυρισμοί Βενιζέλου, έγκλημα το κούρεμα των μικροομολογιούχων.

12:33 12/3/2012 - Πηγή: Olympia

Δεν συμμερίστηκε το κλίμα ευφορίας ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ στην ομιλία του στην βουλή όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: …Άρα, θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να πει στον Ελληνικό Λαό την αλήθεια και ως προς το εξής: Άραγε, κύριοι συνάδελφοι, εδώ που φθάσαμε, δεν είναι γνωστό ότι το «κούρεμα» πριν από καιρό το αποκηρύσσαμε όλοι –και πρωτίστως η Κυβέρνηση Παπανδρέου- μετά

βδελυγμίας; Θυμάται ο κ. Βενιζέλος ότι τον Ιούνιο του 2011, ο προκάτοχός τους κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι είναι αδιανόητο να πάμε σε «κούρεμα», δηλαδή σε αναδιάρθρωση χρέους, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφή; Αφού, λοιπόν, μας οδήγησε εδώ η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού φθάσαμε στο μη παρέκει, στα όρια της άτακτης χρεωκοπίας, οδηγηθήκαμε και στο PSI που κάποτε ήταν απευκταίο.  Και, απλώς, μέσω αυτού ελπίζουμε –το τονίζω- τώρα να καταστεί το χρέος βιώσιμο, διαχειρίσιμο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οποιαδήποτε άλλη ωραιοποίηση βαίνει προς την ίδια κατεύθυνση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος από αυτό το Βήμα μας έχει σώσει τρεις και τέσσερις φορές. Είχε έρθει μάλιστα τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου και μας έλεγε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι. Σήμερα έρχεται και μας εμφανίζει ως δήθεν μεγάλη επιτυχία αυτό το οποίο συνέβη, με τόσες θυσίες για τον Ελληνικό Λαό. Υιοθετεί την ίδια τακτική που ο λαός μας διηγείται με το μύθο του Χότζα και του Κατή. Θυμίζω τι συνέβη μ’ αυτό το μύθο. Αφού ο Χότζας παραπονέθηκε ότι δεν χωρούσε η οικογένειά του στο σπίτι του, ο Κατής φρόντισε να του βάλει κάμποσα άτομα ακόμα, ώστε όταν τα έβγαλε από το σπίτι, αισθανόταν και ευτυχής γιατί ήταν και «άνετος»!

Μ’ αυτές τις λογικές, κύριοι συνάδελφοι, δεν πάμε πουθενά. Αν δεν βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, αυτός ο Τόπος θα υφίσταται πάντοτε την τακτική του ΠΑΣΟΚ.

Θα αναφερθώ, μάλιστα και στο άλλο θέμα, το οποίο δείχνει το ολίσθημα του κ. Βενιζέλου. Κύριοι συνάδελφοι, ο κ. Βενιζέλος και τούτη τη στιγμή ακόμα βρήκε να επιτεθεί στον κ. Σαμαρά. …Ποιος τα λέει αυτά; Το ΠΑΣΟΚ το οποίο, όταν ο Κώστας ο Καραμανλής από το Μάρτιο του 2009 εκλιπαρούσε για συναίνεση στα μεγάλα προβλήματα, ήταν η δύναμη της αντίδρασης, η δύναμη εκείνη η οποία κατέβαινε στους δρόμους και τορπίλιζε κάθε προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος και του χρέους. Και αφού μας έφερε μέχρι εδώ, αφού οδήγησε τον Τόπο στην καταστροφή, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αγόγγυστα βάζει πλάτη, βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος να θριαμβολογεί για το ΠΑΣΟΚ και για τον εαυτό του. Πραγματικό κατάντημα.

Δεν πάει πουθενά έτσι ο Τόπος και δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για συναίνεση με αυτούς τους όρους. Είτε θέλει, λοιπόν, είτε όχι ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ θα το καταλάβουν. Φτάσαμε στην καταστροφή με δική τους ευθύνη. Αποφεύχθηκε προς το παρόν η καταστροφή, γιατί έβαλαν πλάτη ορισμένες πολιτικές δυνάμεις και ιδίως η Νέα Δημοκρατία. Και μπορούμε στη συνέχεια να αλλάξουμε πολιτική και να ελπίζουμε ότι οι θυσίες του Ελληνικού Λαού δεν θα πάνε χαμένες.  Και δεν βρήκε επίσης να πει κάτι άλλο: Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Ελληνικό Λαό, γιατί υφί

Keywords
Τυχαία Θέματα