ΠΑΣΟΚ και ΑΚΗΣ… συνεδριο 2001… ΕΛΛΑΣ

20:30 7/11/2011 - Πηγή: Olympia

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Πίσω από τους τρεις νεώτερους, αναδεικνύεται στην Κ.Ε. ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο ακρογωνιαίος λίθος της ενότητας, της συνέπειας και της συνέχειας του ΠΑΣΟΚ, ως ο συνδετικός κρίκος με την ιστορική παράδοση του Κινήματος και ίσως σε ρόλο «γκουρού?

της παράταξης.

- Πεμπτουσία κάθε πολιτικού συνεδρίου χαρακτήρισε τη δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους . « Συζητούμε, εκθέτουμε τις απόψεις μας, φαίνονται οι αντιθέσεις μας και οι διαφορές μας και τις συνθέτουμε, είπε ο κ. Πάγκαλος. Στη σύνθεση αυτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνέβαλε αποφασιστικά και έχει την εκτίμηση όλων μας». 
Για το αν θα είναι στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τον επικείμενο ανασχηματισμό είπε ότι θα είναι σε θέση να απαντήσει την μεθεπόμενη Δευτέρα.
ο γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Σε ερώτηση αν ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει θέση στην Κυβέρνηση απάντησε «εγώ δεν ξέρω αν χωράω, ο Ακης όμως χωράει».
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος τιμήθηκε για μια ακόμα φορά από τα μέλη και στελέχη του Κινήματος, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν ήρθε πρώτος σε ψήφους. Η νέα Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚΣτη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν οι:
1. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 3740
2. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 3564 
3. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 3173
4. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 31355. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2830Την 21η θέση κατέλαβε ο προσκείμενος στον Γιώργο Παπανδρέου Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ ο στενός συνεργάτης του, Θανάσης Τσούρας, κατέλαβε την 52η θέση. Αντίθετα, «δραματική υποχώρηση» κατέγραψαν ορισμένα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας όπως ο Κάρολος Παπούλιας (125ος από 20ός), ο Γεράσιμος Αρσένης (26ος από 14ος), ο Αντώνης Λιβάνης (44ος από 32ος), ο Γιάννης Σουλαδάκης (88ος από 12ος), ενώ «κατέρρευσαν» στελέχη όπως ο Παντελής Οικονόμου (129ος από 16ος) και ο Χάρης Καστανίδης (43ος από 13ος). Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «εκτινάχθηκε» στην 6η θέση, ο Πέτρος Ευθυμίου, στην πρώτη παρουσία του σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία, μπήκε στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου πήρε τη «γυναικεία πρωτιά» από τη Βάσω Παπανδρέου. Η «νέα εικόνα» συμπληρώνεται από την άνοδο του Δημήτρη Ρέππα στη 13η θέση, του Χρήστου Πολυζωγόπουλου στη 14η, του Γιάννου Παπαντωνίου στη 16η, της Φώφης Γεννηματά στην 17η, του Μιχάλη Νεονάκη στη 19η, του Χρήστου Πρωτόπαπα στην 28η, του Χρίστου Βερελή στην 32η (από την 85η), και του Νίκου Χριστοδουλάκη στην 36η (από την 119η).
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα