Παναγιώτης Λάλεζας: το ήθος και η συνέπεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη της δημοτικής μας παράδοσης

02:41 24/8/2012 - Πηγή: Olympia

Ας αλλάξουμε για λίγο θέμα συζήτησης και ας ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα όπου μείζον θέμα είναι οι πολιτικές εξελίξεις που οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας δυστυχώς μέχρι την αυτοκτονία.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν άνθρωπο και μεγάλο καλλιτέχνη που λίγο-πολύ τον ξέρουμε όλοι από την τηλεόραση. Αναφέρομαι στον Παναγιώτη Λάλεζα. Αυτές τις μέρες του δεκαπενταύγουστου βρέθηκα στη γιορτή κρασιού του χωριού μου (Μεσενικόλα Καρδίτσας), όπου καλεσμένος μεταξύ των άλλων επωνύμων καλλιτεχνών ήταν και ο
Παναγιώτης Λάλεζας.
Επειδή έτυχε να τα πούμε πριν την έναρξη του προγράμματος,

μου έκανε εντύπωση η απλότητα του χαρακτήρα του. Απλά ποιο απλός δε γίνεται. Στη συνέχεια όταν άρχισε το πρόγραμμα, παρ’ ότι τον έχω ακούσει τόσες φορές ενθουσιάσθηκα για μια φορά ακόμα από την καλλιτεχνική του αρτιότητα. Σε ό,τι του ζητούσαν έλεγε μονίμως ναι, με χαμόγελο και ευγένεια, προσπαθώντας να κάνει το χατίρι όλων. Το κέφι ανέβαινε όσο προχωρούσε η ώρα (ο Χρίστος Κιτσόπουλος κελαϊδούσε με το κλαρίνο του) και κράτησε μέχρι τα ξημερώματα, σε αντίθεση με τους άλλους επώνυμους καλλιτέχνες τις δυο άλλες βραδιές που αποχώρησαν πολύ νωρίτερα. Κάποια στιγμή, μια παρέα συγχωριανών μου τον χαιρέτησε την ώρα που αποχωρούσε αργά τις πρωϊνές ώρες. Εκείνος, τραγουδώντας με το μικρόφωνο στο χέρι ακούστηκε να τους λέει: γειά σας, να πάτε στο καλό, σας ευχαριστούμε! Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους μας. Δεν κρατήθηκα και του το είπα στο διάλειμμα. Μου απάντησε: οι γονείς μου με δίδαξαν ότι η κότα όταν πίνει νερό κοιτάει και τον ουρανό και λέει ευχαριστώ!
Παναγιώτη είναι η τρίτη φορά που έρχεσαι στο χωριό μου και μάλλον θα γίνεις μόνιμος προσκεκλημένος στη διοργάνωση της γιορτής κρασιού, όπως αυτό εκφράστηκε από πολλούς. Σου εύχομαι υγεία προσωπική και οικογενειακή και πάντα επιτυχίες στην καλλιτεχνική σου καριέρα.
Στέφανος Γκίκας
Δράμα, 22-8-2012


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα