Ολόκληρη η επιστολή Νικολόπουλου σε 21 κορυφαία στελέχη της ΝΔ

14:32 6/8/2012 - Πηγή: Olympia
Ο Αχαιός βουλευτής απέστειλε προς τους 21 Βουλευτές με την πιο μακρά κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή τα εν δυνάμει μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, που θα πρέπει να συσταθεί στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της. Τα ονόματα που θα απευθυνόταν αυτή η επιστολή τα είχε αναφέρει
σήμερα το πρωί, εδώ.Ολόκληρη η επιστολή:

“Αγαπητοί Πρόεδροι,

Αγαπητή συναδέλφισσα,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή η επιστολή, απευθύνεται σε όλους εσάς, τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας που όλοι μας ψηφίσαμε πριν μερικά χρόνια, αποτελείτε τα εν δυνάμει μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ, η οποία στελεχώνεται μετά από κλήρωση, μέσα από τους δεκαπέντε βουλευτές του κόμματος με την πιο μακρά κοινοβουλευτική θητεία.

Χάρη στην πολυετή τιμή που μου επεφύλαξαν οι πολίτες της Αχαΐας είμαι και εγώ ένας εκ των «15» και γι’ αυτό είμαι σε θέση να γνωρίζω πως η σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν εξέλεξε ακόμα τη νέα Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία όμως πρέπει να συγκληθεί προκειμένου να αποφασίσει επί της εξαιρετικά οδυνηρής για μένα πρότασης του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά για αποπομπή μου από το κόμμα, μετά την ήδη ανακοινωθείσα αποπομπή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ως εκ τούτου, αποτελεί τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το σύνολο του κόμματος και των αδιάβλητων και δημοκρατικών διαδικασιών που πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτό, απόλυτη ανάγκη να επικαλεστώ την εμπειρία και την μακρόχρονη πρωταγωνιστική παρουσία σας, κυρίως όμως το πλεόνασμα ευαισθησίας και ευθύνης που η κάθε μία και ο καθένας από εσάς ξέρω ότι διαθέτει, ώστε η εκλογή και η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας να γίνει κατά τρόπο απολύτως αδιάβλητο και σύμφωνο με τον Κανονισμό Λειτουργίας, να υπάρξει ένα γραπτό σκεπτικό του Προέδρου της Ν.Δ. εις βάρος μου, αλλά και να μου δοθεί η δυνατότητα να κληθώ σε απολογία, ώστε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις απόψεις μου.

Επιζητώ, δηλαδή, να γίνουν όλα ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα κόμμα με μεγάλη δημοκρατική παράδοση, χωρίς «αυτόματες» διαδικασίες και «προειλημμένες» αποφάσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να είμαι απολύτως σαφής, σημειώνοντας ότι επ΄ ουδενί δεν επιζητώ την εύνοια όσων εξ υμών αποτελέσετε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αντιθέτως, επιζητώ την αυστηρή αλλά δίκαιη κρίση σας. Επιζητώ μια διαδικασία σύμφωνη με τις ιδρυτικές και καταστατικές αρχές μας, αλλά και τις παραδόσεις μας.

Αγαπητή συναδέλφισσα,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανήκουμε σε ένα κόμμα που διαχρονικά, είχε και έχει στις τάξεις του, πολιτικούς με μεγάλα πολιτικά και ηθικά αναστήματα και το οποίο, «δια πυρός και σιδήρου» υπερασπίστηκε την δημοκρατία και την πολυφωνία, το δικαίωμα του κάθε στελέχους του στην προσωπική άποψη και κυρίως, την εθνική πολιτική πάνω από την κομματική τακτική.

Είμαι περήφανος που γεννήθηκα και ανδρώθηκα πολιτικά, ανήκ

Keywords
Τυχαία Θέματα