Όλα τα νέα ονόματα στις γαλάζιες λίστες – (Μέρος 1ο – Αττική και Θεσσαλονίκη)

Ποιοι έχουν κλειδώσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας
Εδώ και δέκα μέρα, ο γραμματέας της Ν.Δ  Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει ξεκινήσει τα τηλέφωνα και ενημερώνει τους υποψήφιους που θα κατέβουν με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς  ετοιμάζεται για εκλογές, και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα γαλάζια ψηφοδέλτια έχουν κλείσει στο
μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ δεν ήταν τυχαία και η δήλωση του πριν από μερικές μέρες ότι όσοι δεν αποσυρθούν από τη διεκδίκηση των αναδρομικών δεν θα συμπεριληφθούν στις λίστες  του κόμματος.
(του Γιώργου Σιαδήμα)
Ο «Κόσμος του Επενδυτή  παρουσιάζει σήμερα τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υποψηφιότητα των περισσότερων από αυτούς έχει ήδη κλειδώσει , ενώ κάποιοι άλλοι είναι στις τελικές συζητήσεις με τη Συγγρού. Οι εν ενεργεία βουλευτές θα είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι, ενώ οι μεγάλες μάχες θα δοθούν στην Α ‘ και στην Β ‘ Αθήνας όπου λαϊκοί δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι θα κονταροχτυπηθούν.
Α’ Αθήνας
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται πως θα διεκδικήσει πάλι την ψήφο των πολιτών της Α ‘ Αθηνών και δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ερώτημα παραμένει η συμμετοχή της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττας Γιαννάκου. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, έχει «κλειδώσει» για την Α ‘ Αθηνών, ενώ στη μάχη του σταυρού έχουν ήδη ριχτεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, που μετακινείται από το Ρέθυμνο και η βουλευτής Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης στην Αττική, και ο Μανώλης Αγγελάκας. Επίσης συζητήσεις γίνονται με τον πρώην ευρω- βουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον Ιωάννη Κοραχάη, γιο του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, και τον Αναστάσιο Δημοσχάκη, πρώην αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ πυκνώνουν τις επαφές τους οι εκλεγμένες Ελίζα Βόζενμπεργκ, Φωτεινή Πιπιλή και ‘Ελενα Κουντουρά. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Προκοπής Παυλόπουλος, ενώ ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ετοιμάζεται για δυναμική επιστροφή στην περιφέρεια όπου εκλεγόταν όλα αυτά τα χρόνια.
B’ Αθήνας
Η Συγγρού δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και σίγουρα θα υπάρχει αέρας ανανέωσης, την ώρα που οι συμμαχίες δίνουν και παίρνουν. Η ομάδα των φιλελευθέρων Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Ευάγγελου Αντώναρου που μετακινείται από το Επικρατείας έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη. Ο Γιάννης Μανώλης, εκφραστής της λαϊκής Δεξιάς, μετακινείται από την Αργολίδα στη Β ‘ Αθήνας, ενώ ο Παναγιώτης Καμμένος αποτελεί ερώτημα μετά τη διαγραφή του από την KO. Στη Συγγρού προωθούν, όμως, και δημοσιογράφους για τη Β ‘ Αθήνας. Φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ενώ σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες της Άννας Καραμανλή και της Τάνιας Ιακωβίδου. Το σκέφτεται ακόμα η διευθύντρια του Ιδρύματος Καραμανλή κα
Keywords
Τυχαία Θέματα