Οκτώβριο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό

12:37 30/8/2012 - Πηγή: Olympia

«Πιο ουσιαστική συμμετοχή θα έχει το κράτος στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού». Αυτό ξεκαθάρισε χθες ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης καλώντας τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ να υποβάλουν έως τον Οκτώβριο προτάσεις και για τα άλλα «ανοικτά» ζητήματα του Μνημονίου: Τη μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών υπέρ του ΙΚΑ

? ΕΤΑΜ σε συνδυασμό με τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και της ανεργίας.
«Η κυβέρνηση σέβεται τη συλλογική αυτονομία των κοινωνικών εταίρων αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» (το οποίο δίνει ενεργό ρόλο στα κράτη) σημείωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ. «Αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά το νέο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού… το ζήτημα αυτό αφορά τους εργοδότες και τους εργαζομένους και το πεδίο της συλλογικής αυτονομίας που καταπατήθηκε με τη νομοθετική παρέμβαση η οποία μείωσε τον κατώτερο μισθό κατά 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%», απάντησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλος.
Με αυτό το δεδομένο ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική διευθέτηση του θέματος και ο διάλογος του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους θα επικεντρωθεί, μέσω δύο επιτροπών εμπειρογνωμόνων, στη διαμόρφωση προτάσεων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, της «μαύρης» εργασίας και τη θωράκιση του ΣΕΠΕ και στη διατήρηση – υπό νέες προϋποθέσεις – των προγραμμάτων του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας που καταργήθηκαν.

imerisia.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα