Οι τελευταίες ημερες της Βαβυλώνας: Τραπεζικά πάρτυ παρακμής με το παρακράτος του Σημιτικού Κολωνακίου.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

http://www.kourdistoportocali.com/

Ήταν γύρω στις 11 το βράδι της Τρίτης. Ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν ολοκληρώσει τους τηλεοπτικούς δεκάρικους της “αντίστασης” στον Πολ Τόμσεν για τα εργασιακά και χάθηκαν στο ημίφως της αθηναικής νύχτας. Στο “Χίλτον” ο Δανός γελούσε με τα αποσπάσματα από τον λόγο του Κουβέλη και επαναλάμβανε στον συνομιλητή του

πως δεν υπήρξε καμία σύγκρουση και πως έχουν συμφωνήσει σε όλα μέσα σε ένα καλό κλίμα.

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια και συγκεκριμένα στο bar-restaurant “Street” του Νέου Ψυχικού, δέκα σαμπάνιες-για την αρχή-περίμεναν τους καλεσμένους της ξανθιάς Σάρον Στόουν, στελέχους μεγάλης τράπεζας που έδινε to know us better πάρτυ της λικνίζοντας τους γοφούς της επικίνδυνα πάνω σε 12ποντα.

Οι προσκεκλημένοι κατέφθαναν κρατώντας ανα χείρας ένα δώρο για την ξανθιά κι εκείνη σαν καλή οικοδέσποινα φρόντιζε να τους υποδεχθεί στην είσοδο μέσα σε μια έκρηξη χαράς, έχοντας για τον καθέναν ένα μυστικό που έπρεπε να το εμπιστευθεί γλυκά στο αυτί.

Αν το ημερολόγιο δεν έδειχνε 16 Οκτωβρίου του 2012, αν η Τρόικα  δεν ήταν εδώ, αν δεκάδες «αν» που έρχονται στο νου καθώς βιώνουμε την ιλιγγιώδη πορείας μιας χώρας στην παρακμή, το πάρτυ της ξανθιάς Σάρον Στόουν από τη Λαμία θα ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα των στελεχών ενός τραπεζικού συστήματος που διανύει περίοδο ευκαρπίας και παχιών αγελάδων. Θα περίμενες με ανυπομονησία να σκάσει μύτη και η θρυλική καπελαδούρα της Γιάννας Αγγελοπούλου συνοδευόμενη από τον ηρωικό Θόδωρο για να συμπληρωθεί το φελινικό σκηνικό της ευμάρειας και του αυτοσαρκασμού που οι πραγματικοί αστοί διατηρούν για τον εαυτό τους.

Μόνο που στο χθεσινοβραδινό πάρτυ της ξανθιάς δεν περίσσευαν οι παραδοσιακοί αστοί. Αυτοί δεκαετίες τώρα διάγουν λάθρα τον βίο τους φοβισμένοι αρχικά από τα κουμπούρια της «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» και στη συνέχεια από το τσουνάμι του νεοπλουτισμού που ενέσκυψε σαν σμήνος ακρίδων και κατασπάραξε τη χώρα, λεηλατώντας ακόμη και τα αποσιωπητικά του άγραφου κώδικα της ηθικής που θα πρέπει να διέπει όλες τις σχέσεις ακόμη κι εκείνες των πολλών τραπεζικών μηδενικών.

Στο πάρτυ της ξανθιάς δεν υπήρχαν οι αστοί της απέναντι όχθης της Κηφισίας. Εδώ περίσσευε η αμηχανία της γνωστής κάστας των καλοπληρωμένων  νεόπλουτων στελεχών του εγχώριου τραπεζικού συστήματος -10.-15.000 ευρώ το μήνα-στο πρόσωπο των οποίων διέκρινες την αγωνία για το αύριο.  Άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, όπως όλοι μας, παρότι βρίσκονται στην καρδιά του οικονομικού συστήματος και όφειλαν να οσμίζονται τον τυφώνα που έρχεται έκαναν όπως είναι φυσικό τα δικά τους ανοίγματα στον κόσμο της επίγειας ματαιοδοξίας: Aυτοκίνητα, βίλες, ταξίδια, δάνεια, έωλες επενδύσεις στο θεό του χρήματος. Έλα όμως που το πάρτυ σταμάτησε απότομα και η αυλαία της ορχήστρας τους βρήκε να χορεύουν μισοζαλισμένοι στο κέντρο της πίστας.

Αυτή ήταν η εικόνα του χθεσινοβραδινού πάρτυ που έδωσε η ξανθιά Σάρον Στόουν. 

Φιγούρες εκτός τόπου και χρόνου όπως εκείνη του Γιώργου και της Δί

Keywords
Τυχαία Θέματα