Οι εξαγωγές της Κίνας στην Αμερική ανήλθαν στα 319,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με τα δεδομένα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2012, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναδείχθηκαν στη χώρα στην οποία, η Κίνα πραγματοποιεί τις περισσότερες εξαγωγές ξεπερνώντας ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ο όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8,2% και ανήλθε στα 438, 62 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ οι εξαγωγές της Κίνας προς την Αμερική σημείωσαν αύξηση κατά

8,2% και ανήλθαν στα 319,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυξήθηκαν κατά 8,1% και οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ φτάνοντας στα 119,2%.

Αν δούμε τα ίδια ποσοστά από την οπτική γωνιά της ΕΕ στους πρώτους 11 μήνες της φετινής χρονιάς σημειώθηκε μείωση κατά 4,1% στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ένωσης και της Κίνας. Ο εμπορικός όγκος υποχώρησε στα 302,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στους πρώτους 11 μήνες του 2012 παρατηρήθηκε μείωση κατά 2,95% στον όγκο εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ιαπωνίας και Κίνας σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο του περασμένου έτους.

Ενώ οι άμεσες επενδύσεις των ΗΠΑ στην Κίνα αυξήθηκε κατά 11,6% στους 11 μήνες του 2012 και ανήλθε στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την συγκεκριμένη περίοδο η Κίνα ενέκρινε την ίδρυση 1180 εταιριών που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. Παρατηρήθηκε μια μείωση κατά 8,9% στο ποσοστό αυτό σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο της περασμένης χρονιάς. Τα τέλη του Νοεμβρίου οι σωρευτικές άμεσες επενδύσεις των ΗΠΑ στην Κίνα έφτασαν στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

defencenet.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα