ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

05:23 5/6/2012 - Πηγή: Olympia

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί στο μόνο σίγουρο κοινό στοιχείο των δημοσκοπήσεων σύμφωνα με το οποίο ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Λέγοντας το οφθαλμοφανές είχα πει κι εγώ με τη σειρά μου ότι οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή, την εποχή των συνεργασιών. Συνεργασιών που θα πρέπει να γίνονται πάνω σε συγκλίσεις προγραμμάτων και όχι πάνω σε αγκυλώσεις ιδεολογημάτων ή σε λυκοφιλίες
ιδιοτέλειας. Συγκλίσεις προγραμμάτων

που θα πρέπει να ενσωματώνουν την λαϊκή βούληση χωρίς λαϊκισμούς και συντεχνιακά συμφέροντα που θα βαραίνουν εσαεί τις πλάτες του συνόλου

Και αυτό γιατί μπορεί να είναι αρχή της δημοκρατίας ο σεβασμός των μειοψηφιών και των διαφορετικοτήτων που την συνθέτουν, δεν είναι όμως η επιβολή τους που είναι γνώρισμα απολυταρχικών καθεστώτων.

Όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν οδηγούμαστε για δεύτερη φορά στην κάλπη χωρίς τα δύο μεγάλα κόμματα να διευκρινίζουν τις προθέσεις τους με σαφήνεια στα θέματα των ενδεχόμενων συνεργασιών για την επόμενη μέρα. Έντεχνα και οι δύο αποσιωπούν το σενάριο της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης προσπαθώντας με την πόλωση να αποκομίσουν οφέλη στα ποσοστά τους, σε βάρος των μικρότερων κομμάτων. Δεν κατανοούν ή αποσιωπούν ηθελημένα ότι με αυτό τον τρόπο μάχονται την ίδια την δημοκρατία που επικαλούνται. Δεν μας λένε ότι με αυτές τις πρακτικές γυρίζουμε πίσω αντί να πηγαίνουμε μπροστά. Δεν σκέφτονται καν ότι οι πρακτικές τις ακραίας πόλωσης οδήγησαν αυτόν τον τόπο σε εθνικές καταστροφές.

Και η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά ότι τα ποσοστά τους δεν θα αντανακλούν το εκλογικό σώμα αλλά θα είναι αποτέλεσμα των εκβιαστικών διλλημάτων, μνημόνιο ή χάος, ευρώ ή δραχμή, αριστερά ή δεξιά.
Γνωρίζουν καλά ότι αυτοί που θα κληθούν να εγγυηθούν τον σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών θα είναι τα μικρότερα κόμματα. Τα μικρότερα κόμματα που τώρα ποδοπατούνται στην μάχη των ελεφάντων και περνούν στα ψιλά των ειδήσεων.

Εκεί θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του ο έλληνας πολίτης. Στα προγράμματα των μικρότερων κομμάτων και στα εχέγγυά τους καθώς τα μικρότερα κόμματα εκ των πραγμάτων θα κληθούν ως ρυθμιστές και εγγυητές της επόμενης μέρας.

Γιάννης Μ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα