Ο πολιτισμός του τσιμέντου και της λήθης (τα ντοκουμέντα μίας αθλιότητας)

23:40 9/12/2011 - Πηγή: Olympia

Το άρθρο το είχαμε γράψει στις 20 Ιουνίου του 2009. Καταλαβαίνετε πόσο ευχάριστη έκπληξη ήταν να μας το στείλουν φίλοι bloggers μετά από δυόμισι χρόνια. Δείτε το εκπληκτικό φωτορεπορτάζ που δεν θα το κρύψουν οι PR εταιρείες της αθλιότητας…

Θάψτε, τσιμεντώστε κάθε σημάδι του φιλάνθρωπου παρελθόντος. Άλλωστε κανείς εξουσιαστής δεν θέλει σκεπτόμενους ανθρώπους. Μόνο άβουλους καταναλωτές και ελεγχόμενους αντιπάλους. Το νέο Μουσείο σε αντιπαράθεση με το ΙΚΕΑ.

Ένας ναός της γνώσης ξηλωμένος και ο νέος ναός της υποταγής και της λήθης σε πλήρη λειτουργία.

Όλα αυτά με τη δική μας ανοχή και ενεργή συμβολή. Αιώνια κορόιδα που θεωρούν την ευτυχία αντιστρόφως ανάλογης της λιανικής τιμής. Και εκεί αποτυχία βέβαια, το είδαμε σε προηγούμενο άρθρο. Μια χώρα έρμαιο, ένας λαός υποταγμένος και κανείς δεν τολμά να ορθώσει ανάστημα. Αρχαία νεκροταφεία γίνονται πολυκαταστήματα, ναοί που είχαν την ατυχία να κληροδοτηθούν σε ανίκανους εγωπαθείς κληρονόμους ισοπεδώνονται και εμείς ψελλίζουμε για “ανθρώπινα δικαιώματα”, τζαμιά, “τόπους ταφής”, με σοβαρό και περισπούδαστο ύφος.

Διαβάστε και δείτε τις εικόνες που ακολουθούν. Κάποιοι επιμένουν να αντιστέκονται, όχι σε κάποιους κολοσσούς αλλά κυρίως στη δική μας έλλειψη κριτικής σκέψης. Έχουμε πει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει κανένας “πανίσχυρος εχθρός”, κανένας μπαμπούλας, παρά μόνο η δική μας αυτόβουλη δουλεία. Εμείς κάνουμεε πανίσχυρους τους δυνάστες μας. Εμείς δίνουμε σάρκα στους εφιάλτες μας. Οι κοκακόλες, τα χημικά φάρμακα και τα λυόμενα ελαττωματικά τραπεζάκια δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τη δική μας αυταπάτη. Τώρα ήρθε η ώρα να αντισταθούμε. Το οφείλουμε όχι σ’ εμάς, αλλά σ’ αυτούς που έρχονται.

Σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την χώρα μας…Ύστερα από προσπάθειες χρόνων καταφέραμε ως έθνος να χτίσουμε το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω του. Από εκεί θα παρελάσουν όλοι οι υπουργοί πολιτισμού της τελευταίας 10ετιας(και όχι μόνο αυτοί) προσπαθώντας να κλέψουν λίγη από την αίγλη του νέου μας μουσείου , κάνοντας τις καθιερωμένες δηλώσεις του τύπου ”αγαπάμε τον πολιτισμό μας και γι αυτό τον στηρίζουμε” ”Η Ελλάδα σέβεται τον πολιτισμό της”…και άλλες πολλές φανφάρες….
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε κάποιες δηλώσεις….

Ο υπουργός Πολιτισμού αμέσως μετά τη συνάντηση(πρωθυπουργό) δήλωσε πως το νέο μουσείο της Ακρόπολης θα γίνει σε λίγες μέρες μία μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ήδη τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «ρίχνουν με πολύ θετικό τρόπο το φως τους πάνω στην Ελλάδα, την Ακρόπολη και τα αριστουργήματα του Μουσείου».

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο με θέμα «Η Μελέτη της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας: Η άποψη της Οξφόρδης»
Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν μπορεί να αποτελέσει μόνο σταθερή γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, αλλά και γόνιμο έδαφος για την αλληλεπίδραση που έχουν ασκήσει η μία στην άλλη μέσω του έργου σπουδαίων προσωπικοτήτων.

O

Keywords
Τυχαία Θέματα