Ο Ολάντ «βλάπτει» τις σχέσεις με τη Γερμανία

18:13 15/6/2012 - Πηγή: Olympia

Πυρά κατά της κυβέρνησης Ολάντ εξαπέλυσε η γαλλική δεξιά, κατηγορώντας τη ότι βλάπτει τις γαλλογερμανικές σχέσεις, μετά τους διαξιφισμούς των τελευταίων ημερών.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Φρανσουά Ολάντ προκαλεί καθημερινά τους Γερμανούς είναι πολύ ανησυχητικός, αφού το πρόβλημα δεν είναι να βρισκόμαστε σε διαπάλη με τη Γερμανία. Εκείνο που προέχει είναι να δούμε πώς, μαζί με τη Γερμανία μπορούμε να φέρουμε το μέλλον στην Ευρώπη κατά την περίοδο αυτή», κατήγγειλε σήμερα στο i-Tele ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος UMP Ζαν-Φρανσουά

Κοπέ.

Δηλώνοντας «πολύ, μα πολύ ανήσυχος», ο Κοπέ εκτιμά πως ο Ολάντ «έχει αρχίσει να εφαρμόζει μια πολιτική απαγκίστρωσης από τη Γερμανία. Ωστόσο, στην Ευρώπη είμαστε σε κρίση. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σταθεί δίχως έναν ισχυρό δεσμό με τη Γερμανία».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό αντέδρασε έντονα χθες στις δηλώσεις της Γερμανίας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε δηλώσει πως το Βερολίνο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τις «εύκολες λύσεις» και τη «μετριότητα», ως μέτρα κατάλληλα για την έξοδο από την κρίση.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα