Νέο «όχι» Τσίπρα, όλα δείχνουν εκλογές

22:33 11/5/2012 - Πηγή: Olympia

Αρνητική απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας.Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα για κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. 

«Ο κ. Βενιζέλος επέμενε στην πρόταση για κυβέρνηση με δική μας συμμετοχή

που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Την άρνηση μας στη δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος είναι απολύτως συνεπής στην εφαρμογή του Μνημονίου. Δείχνουν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς γίνεται κουραστικός διαβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δκοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού, ενώ οι δικοί του, ήταν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «μετατόπιση» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και «ευθυγράμμισή» του με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, συμπλήρωσε ότι «ευθυγραμμίστηκε» με αυτήν και ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του «κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κάθε εφαρμογή του μνημονίου με αριστερό άλλοθι».

Εξέφρασε δε την ελπίδα ο κ. Κουβέλης θα μείνει σταθερός και δεν θα συμμετάσχει ούτε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά στα μάτια το λαό, δεν μιλά με δυο γλώσσες, σέβεται την «ξεκάθαρη» εντολή του και «δεν συμμετέχει σε παιχνίδια πίσω από την πλάτη του».

Βενιζέλος: Ελπίζω όλοι να σκεφτούν υπεύθυνα

Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Α. Τσίπρα ο Ευ. Βενιζέλος , αφήνοντας αιχμές για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Προκύπτει σύμπτωση με ΔΗΜΑΡ και τη ΝΔ για το σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης μέχρι το 2014», δήλωσε.

«Η δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι εφικτή τώρα γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος και να υπογράψουμε τη δανειακή σύμβαση.

Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης .

Αλαζονείες και μικροκομματικές σκοπιμότητες με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, δεν ταιριάζουν στη συγκεκριμένη περίσταση.

Θα ενημερώσω αύριο τον πρόεδρος της δημοκρατία κ. Κ. Παπούλια και ελπίζω όλοι να σκεφτούν ώριμα και υπεύθυνα, στις διαβουλεύσεις που θα έχουμε υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα