Μια επιστολή-βόμβα: Τούρκος ακαδημαϊκός κ ρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον διαμ ελισμό της Τουρκίας στον Υπουργό Εσωτερικ ών

21:32 2/9/2012 - Πηγή: Olympia


Του Σάββα Καλεντερίδη
Δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή που έστειλε τα τέλη Αυγούστου ο ακαδημαϊκός και καθηγητής σε σχολές Ασφαλείας της Τουρκίας, Ουμίτ Οζντάγ, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν, με θέμα την καταπολέμηση της δράσης του κουρδικού εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος και του ΡΚΚ.
Η επιστολή είναι τόσο εύγλωττη, που θα αποφύγουμε να τη σχολιάσουμε, αφήνοντας τους αναγνώστες της εφημερίδος μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Άλλωστε, μπορούμε να πούμε ότι οι αναγνώστες της «Δημοκρατίας»

και της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» είναι από τους πιο ενημερωμένους στο Κουρδικό και στα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι οι όροι «τρομοκράτες», «τρομοκρατική οργάνωση» κ.λπ. που χρησιμοποιεί ο επιστολογράφος όταν αναφέρεται στο εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα και το ΡΚΚ αποτελούν τη ρίζα του Κουρδικού Προβλήματος, αφού δείχνουν το φασιστικό πείσμα του τουρκικού κατεστημένου να συνεχίζει να αποκαλεί και να χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό» ένα απελευθερωτικό κίνημα που έχει εκατομμύρια οπαδούς και μέλη και αποτελεί την ελπίδα της παλιγγενεσίας του κουρδικού έθνους.
Ακολουθεί η επιστολή σε ακριβή μετάφραση του υπογράφοντος:
“Αξιότιμε κ. Σαχίν
Το σχέδιο του ΡΚΚ να ανακηρύξει τον νομό Χακκιάρι απελευθερωμένη περιοχή προχωρεί με όλη του την ταχύτητα από το 2009 και εντεύθεν. Η τρομοκρατική οργάνωση, στα πλαίσια αυτού του σχεδίου, έχει εγκαταστήσει «δυαδικό σύστημα εξουσίας» στην πόλη, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο (σ.τ.μ. παράλληλα με το κρατικό λειτουργεί και το σύστημα εξουσίας της οργάνωσης). Σε αυτή τη φάση η τρομοκρατική οργάνωση μέσω των επιθετικών ενεργειών που κάνει στην περιοχή του Σεμντίνλι, έχει αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής, έχοντας ως στόχο να εγκαταστήσει και στρατιωτική εξουσία στην περιοχή του νομού Χακκιάρι. Με τον τρόπο αυτό, πέραν της Κοιλάδας Καζάν*, θα δημιουργήσει και άλλες περιοχές στις οποίες δεν θα μπορούν να εισέλθουν οι δυνάμεις του κράτους. Έτσι, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος στης στρατηγικής ισορροπίας, στα πλαίσια του Μαοϊκού δόγματος μακροχρόνιου λαϊκού πολέμου που έχει υιοθετήσει η οργάνωση. Μετά από αυτή τη φάση, το ΡΚΚ θα οδηγήσει τις εξελίξεις στη φάση της στρατηγικής επίθεσης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απελευθέρωση της περιοχής του νομού Χακκιάρι. Αυτό είναι το σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα διευκολύνουν το ΡΚΚ στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Αξιότιμε κ. Σαχίν,
Τα σχέδια που έχει κάνει το ΡΚΚ για το Χακκιάρι και για την Τουρκία, διευκολύνονται από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Στη φάση αυτή έχουν συγκροτηθεί δυο μέτωπα στην περιοχή. Το ένα είναι το μέτωπο Τουρκίας-Σ. Αραβίας-Κατάρ-Ισραήλ-Μπαρζανί και το άλλο είναι το μέτωπο Συρίας-Ιράκ-Ιράν-Χιζμπουλαχ. Το γεγονός ότι το ΡΚΚ έχει φίλους και τα δυο μέτωπα, διευρύνει το πεδίο και τις δυνατότητες ελιγμών και δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας επεκτείνεται με ταχύτητα στο Λίβανο και το Ιράκ, με κίνδυνο να εξελιχθεί σε
Keywords
Τυχαία Θέματα