Κομοτηνή: “Αντι-έκθεση τέχνης” μες στα μούτρα των ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ του Τουρκικού Προξενείου!

15:53 20/4/2012 - Πηγή: Olympia

Αυτή τη φορά όμως αυτά τα γελοία σαλιαρίσματα που τόσο προκλητικά πραγματοποιεί μέσα στα μούτρα μας το οσφυοκαμπτικό καθεστώς των ελληνέζων νενέκων με την Τουρκία, δεν έμειναν αναπάντητα.
Γιατί στα εγκαίνια της νέας ελληνοτουρκικής προπαγανδιστικής σαχλαμάρας βρεθήκαμε κι εμείς, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ φυσικά όχι με ακρότητες και φωνές, αλλά με τον τρόπο ακριβώς που της άξιζε: με σαρκασμό και χλεύη.

Είκοσι περίπου άτομα σταθήκαμε στη σειρά ακριβώς απέναντι από τον χώρο της Λέσχης (και όσο μπορέσαμε βεβαίως να πλησιάσουμε, εξαιτίας των πανικόβλητων αστυνομικών – ε, τους έχουμε παλαβώσει πια τους καημένους
με τις ακτιβιστικές μας δράσεις, είτε πρόκειται για αντιμνημονιακό σαματά στις παρελάσεις απέναντι στους κατοχικούς…πεταλωτήδες, είτε για ενέργειες κατά του τουρκοπροξενικού φασισμού) και πραγματοποιήσαμε μία ιδιόμορφη πικετοφορία, έχοντας κρεμάσει στους λαιμούς μας πλαστικοποιημένα αντίγραφα ζωγραφικών πινάκων (εμπνευσμένων από το 1821), όπως του Ντελακρουά, του Λανσάκ, του Λιπαρίνι, του Φούτς, του Κραζάισεν, του Σέφερ αλλά και των δικών μας Λύτρα, Βρυζάκη, Θεόφιλου και Γύζη. Ουσιαστικά δηλαδή πραγματοποιήσαμε κι εμείς μία 2η έκθεση στον δρόμο – και μάλιστα εμείς με πραγματικά έργα τέχνης και όχι με γελοίες καρικατούρες σαν κι εκείνες που κρέμασαν στους τοίχους οι κυρίες Σουκά και Εκμεκτσή. Ο πραγματικός χλευασμός όμως ολοκληρώθηκε με το κείμενο που μοιράσαμε στους περαστικούς και το οποίο έγραφε τα εξής:

«Επειδή έχουμε ως πολίτες κουραστεί με τις αφόρητες γελοιότητες, τις υποκρισίες και τις αθλιότητες του τουρκοελληνικού ψευτοδιαλόγου, δεν θα αντιτάξουμε λογικά συγκροτημένη επιχειρηματολογία στη νέα παράσταση που ήρθε στην πόλη μας.

Στο καταγέλαστο αυτό μπουλούκι, που δεν ντρέπεται να επικαλείται και την Τέχνη για τη δυσώδη στοχοθεσία του, όπως και στο άλλο μπουλούκι που παριστάνει το…φιλότεχνο κοινό, λέμε μία κουβέντα μονάχα: η Τέχνη δεν είναι εργαλείο άσκησης οποιασδήποτε πολιτικής, αλλά συνιστά έκφραση της πιο βαθειάς ανθρώπινης ουσίας.

Όσο για τον διοργανωτή Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας – καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή – απαντούμε στην αποψινή έκθεση και στο μεθαυριανό του συνέδριο (για τις «ιστορικές μας σχέσεις») μόνον εικαστικά: Εσείς με τη Σουκά κι εμείς με τον Ντελακρουά!

«ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΡΓΕΛΙΣΤΑΝ» (10-4-2012, Επέτειος της Εξόδου του Μεσολογγίου)Έντονος ο τούρκικος εκνευρισμός από την κίνησή μας

Το ακόμη πιο ωραίο ήταν όμως ότι ένας εξ ημών κατόρθωσε να μπει και μέσα στην αίθουσα της Λέσχης, όπου πραγματοποιούνταν η (αυτοφερόμενη ως) έκθεση τέχνης, βρέθηκε μάλιστα φάτσα με τον πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς και του έχωσε κυριολεκτικά μέσα στα μούτρα το παραπάνω φυλλάδιο. Παρά τις προσπάθειες πάντως των σωματοφυλάκων του να τον απομακρύνουν, αρνήθηκε να φύγει (με…επιχειρήματα του τύπου ότι «η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό», κλπ), ενώ μοίρασε και σ’ αυτούς φυλλάδια. Αποχώρησε μόνος του αργότερα, αφού πρώτα περιδιάβηκε την αίθουσα και φωτογραφήθηκε από τους δημοσιογράφου

Keywords
Τυχαία Θέματα