Κωμικά παιχνίδια σκοπιμότητας χαρακτηρίζει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τα wikileaks περί δήθεν αντίδρασης του στην προσέγγιση Πούτιν – Καραμανλή.

13:20 7/6/2011 - Πηγή: Olympia
Άσχημη φάμπρικα φαίνεται ότι έχει ανοίξει με τα wikileaks και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται από τα εκδοτικά συγκροτήματα τα οποία τα προμηθεύτηκαν κατ’ αποκλειστικότητα. Έτσι, μετά την γελοιοποίηση των τηλεγραφημάτων που αφορούσαν τον Σαμαρά, (κάποια τον χαρακτήριζαν “άνθρωπο των Αμερικανων” και κάποια άλλα “Εθνικιστή – υπερπατριώτη”), σειρά είχε ο σύμβουλος του, Χρύσανθος Λαζαρίδης.Σύμφωνα λοιπόν με το star.gr,
Κατηγορούσε τον Καραμανλή στις ΗΠΑ ο Χρ. Λαζαρίδης! Το δημοσίευμα παραπέμπει σε υποτιθέμενη συνάντηση διπλωματών των ΗΠΑ το 2007, όταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας Ρωσίας είχαν προκαλέσει ανησυχία σε κύκλους της Αμερικανικής διπλωματίας.Η αλήθεια είναι ότι ο Λαζαρίδης δεν πάτησε το πόδι του στις  ΗΠΑ το 2007 και βέβαια υπερθεματίζει ακόμα και σήμερα τις ενέργειες του τότε πρωθυπουργού ως “δείγμα αυτονόητης εθνικής πρωτοβουλίας”, που μακροπρόθεσμα θα ήταν και προς το συμφέρον της Δύσης, αποδυναμώνοντας τον ρόλο της αναξιόπιστης Τουρκίας.Δεν χρειαζόμασταν βέβαια την διάψευση του Λαζαρίδη για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το τηλεγράφημα. Στο διαδίκτυο υπάρχει πλήθος αρθρογραφίας του σχετικά με το θέμα, αλλά και η ξεκάθαρη θέση που πήρε με άρθρο του στο περιοδικό “Στρατηγική” το 2007, οπωσδήποτε θα καθιστούσε υποκριτική τέτοια υπαναχώρηση ενώπιον Αμερικανών διπλωματών.Γιατί επιλέχθηκε ο Λαζαρίδης ως στόχος των επιλεκτικών “Wikileaks”; Προφανέστατα επειδή ο ίδιος είναι Αμερικανός υπήκοος άρα θα στεκόταν πιο εύκολα μία τέτοια διαστρέβλωση στα μάτια κάποιων. Παρότι οποιοσδήποτε καλόπιστος ερευνητής με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο θα έβλεπε την αλήθεια.Επίσης οι δηλώσεις του περί του σφάλματος της απογραφής Αλογοσκούφη θα επιδέχοντο επίσης πολλές “αντικαραμανλικές” ερμηνείες, “τεκμηριώνοντας” τους ισχυρισμούς. Αν και πάλι υπήρχε η διευκρίνηση ότι αποδέκτης ήταν ο ίδιος ο Αλογοσκούφης και ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα.Όσο πάντως τα wikileaks παραμένουν σε κάποια συρτάρια βαρώνων του τύπου και δημοσιεύονται επιλεκτικά, θα έχουμε τέτοια κρούσματα στοχευμένων “αποκαλύψεων”.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα