“Καλύπτει” την κυρία Παπανδρέου ο Σάμπι Μιωνής, αφήνει όμως έκθετο τον σύμβουλο του πρωθυπουργού…

20:42 2/12/2012 - Πηγή: Olympia

Υπό καθεστώς πίεσης φαίνεται ότι έγινε η διάψευση από τον τέως (καθ’ ομολογία του) διαχειριστή του επίμαχου fund, αλλά προκαλεί εντύπωση ότι δεν λέει κουβέντα για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Παπασταύρου, τον οποίον ο ίδιος ενέπλεξε με το συγκεκριμένο fund! Αυτό το αναφέρει και η κυρία Παπαδάκου στο Βήμα αλλά το αποκαλύπτει ξεκάθαρα ο Κώστας Βαξεβάνης (που

αποκάλυψε και την λίστα) γράφοντας:Η εταιρεία με την οποία σχετίζουν την Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι εταιρεία με την οποία σχετίζεται σίγουρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Παπασταύρου του οποίου το όνομα αναγράφεται ως συνδικαιούχος στον λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας!!!

Ο κύριος Μιωνής λοιπόν, στην ανακοίνωση του “ξεχνά” να καλύψει τον σύμβουλο του νυν πρωθυπουργού, με τον ίδιον τρόπο που έκανε για την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
Βεβαίως, ο αξιαγάπητος και με σεβαστές πολιτικές απόψεις (κατά την υποκειμενική μας γνώμη) κύριος Μιωνής, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ΠΟΙΟΙ είναι οι μεριδιούχοι του fund.

Ως προς την κυρία Παπανδρέου λοιπόν, η διάψευση του είναι μάλλον “θεσμική”. Όπως θεσμική θα μπορούσε να ήταν η διάψευση π.χ. του κυρίου Κλέωνος Παπαδόπουλου, προέδρου του ΤΤ, εάν έλεγε ότι “δεν γνώριζε που μπορεί να κατέληγαν οι χορηγίες που έδινε για την πράσινη ανάπτυξη”, αφού αυτός έπαιρνε τιμολόγια από εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων. Απλά πράγματα.

Με επιστολή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάμπι Μιωνής διαψεύδει δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου και δηλώνει:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομμυρίων Δολαρίων της λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων ή με εμένα, η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου.

2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.

3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από τ

Keywords
Τυχαία Θέματα