Και συγχωνεύοντας να κλαις!

17:34 3/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ελπίζω να θυμάστε την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα που έχει δρομολογηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου του 2009.

Εντάξει, τότε είχαμε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, υπήρχαν και… λεφτά και η τότε αντιπολίτευση προτίμησε να δρομολογήσει εκλογές για να μας σώσει.

Μετά ήλθε η ώρα της μεγάλης σωτηρίας, κατέφθασε η τρόικα

και πλέον οι συγχωνεύσεις αποτέλεσαν αδιαφιλονίκητο τμήμα του μνημονίου.

Και ξεκίνησε η προβολή του σίριαλ. Με τελευταίο – αλλά προφανώς όχι έσχατο – το επεισόδιο της Παρασκευής, 30 Μαρτίου.

Τότε, λέει, η αρμόδια Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή ξανασυζήτησε το θέμα, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (που δεν θα ξαναπολιτευτεί, για να μην ξεχνιόμαστε) Θ. Πάγκαλου και τη συμμετοχή των υπουργών, Π. Καψή, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνου και Ν. Σηφουνάκη, ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σ. Λύτρας, καθώς και οι γ.γ. Δ. Στεφάνου, Ευ. Μπεργελέ, Ηλ. Πλασκοβίτης, Ηλ. Πεντάζος, Ι. Οικονομίδης και Ι. Ιωαννίδης.

Όπως μάθαμε, αυτή ήταν πιθανότατα (γιατί ποτέ δεν ξέρεις) η τελευταία της συνεδρίαση πριν από τις εκλογές.

Και, όπως επίσης μάθαμε, την απασχόλησαν (λέμε τώρα):

Η κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και καθορισμός με νόμο της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους.

Η κατάργηση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η συγχώνευση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ή με το Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά».

Η κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας (ΔΑΕ).

Η περιπέτεια – πάντα υπό την εποπτεία του κ. Πάγκαλου – διαρκεί από τον Σεπτέμβριο του 2010 – αν και η πρώτη προσπάθεια (που έπεσε στο κενό) έγινε το 1992.

Υποτίθεται ότι έπρεπε να καταργηθούν χίλιοι άχρηστοι τέτοιοι οργανισμοί, μετά ο αριθμός έπεσε στους 255 και τον Σεπτέμβριο του 2010, με τη χώρα να έχει μπει στο μνημόνιο, το νούμερο έπεσε στους 30!

Έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2011, μέσα στη σύγχυση ετέθη και το θέμα της εφεδρείας, οπότε – όλοι το θυμόμαστε – συνέβη το απόλυτο αλαλούμ, όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα των 151 φορέων από όπου θα ξεκινούσε το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και όπου περιλαμβάνονταν και φορείς για τους οποίους η κυβέρνηση «επαίρετο» ότι είχαν προ πολλών μηνών καταργηθεί ή συγχωνευθεί.

Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2011 για να μην ξεχνιόμαστε, είχε συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο, με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη σύσταση του Οργανισμού «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα και τη συγχώνευση των εποπτευόμενων από το υπουργείο νομικών προσώπων.

Στον νέο Οργανισμό σ

Keywords
Τυχαία Θέματα