Η θέση Παπατόλια στον “πράσινο” εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Μαγνησία.

18:42 28/4/2012 - Πηγή: Olympia

Απόστολος Παπατόλιας
Συνταγματολόγος-Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

Δελτίο Τύπου

«Στηρίζουμε ΠΑΣΟΚ. Δεν επιβραβεύουμε την πολιτική ανηθικότητα»

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ αυτόν εδώ τον τόπο από γονείς βιοπαλαιστές που μου δίδαξαν ότι τίποτα δεν προσφέρεται έτοιμο, αλλά ότι πρέπει να αγωνίζεσαι διαρκώς για ένα καλύτερο αύριο. Ζυμώθηκα από νωρίς με τις ιδέες της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Στην επιστημονική και πολιτική μου διαδρομή, πάσχισα να
σταθώ πιστός

στις αξίες της εντιμότητας, της αγωνιστικότητας και της διαφάνειας. Δεν διανοήθηκα ποτέ να πω ψέματα για την καταγωγή μου ή να πλαστογραφήσω τις ρίζες μου για να προωθήσω την πολιτική καριέρα μου. Δεν χρειάστηκε ποτέ να προσποιηθώ ότι είμαι κάποιος άλλος, εξαπατώντας τους πολίτες. Ήμουν απλά ο εαυτός μου.

Όταν το 2006 οι πολίτες της Μαγνησίας με εξέλεξαν ως τον πιο νέο Νομάρχη της χώρας, δούλεψα σκληρά για να μην διαψεύσω τις προσδοκίες τους. Εργάστηκα για μια Νομαρχία που αγωνίζεται, με συνεχείς πρωτοβουλίες και αναπτυξιακό όραμα για το μέλλον. Δεν συμβιβάστηκα ποτέ με τα κάθε λογής πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα. Αυτή την πορεία της μαχητικής, ασυμβίβαστης και προγραμματικά ισχυρής Νομαρχίας, καταθέτω ως πολιτικό βιογραφικό μου.

Επί 4 χρόνια στη Νομαρχία έκανα πράξη την ανανέωση, δίνοντας σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αποδείξουν τι αξίζουν στο «καμίνι» της διοίκησης. Δεν σας κρύβω ότι είναι σήμερα μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μου, όταν διαπιστώνω πως πολλά από τα στελέχη, χωρίς διοικητική πείρα τότε, με τα οποία δούλεψα στη Νομαρχία, είναι σήμερα πολιτικές προσωπικότητες, που αποτελούν μάλιστα τα «βαριά χαρτιά» των ψηφοδελτίων στις τοπικές και εθνικές εκλογές. Έτσι ασκείται στην πράξη ορθολογική και στοχευμένη στελεχική πολιτική για το μέλλον. Πολλές από τις πρωτοβουλίες της Νομαρχίας έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Η θεαματική αναβάθμιση του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το νερό στην Κάρλα, τα περιβαλλοντικά φίλτρα στην ΑΓΕΤ, η μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του νομού για αντιπλημμυρικά έργα, η μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε επίπεδο Νομαρχιών στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, το Γραφείο του Καταναλωτή, η δωρεάν νομική στήριξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η προώθηση των τοπικών προϊόντων, η Ευρυζωνικότητα και το ελεύθερο Internet, ανήκουν πλέον στην κληρονομιά του Νομού, πιστοποιώντας ότι η Νομαρχία στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών, των παραγωγών και της νέας γενιάς, με πρωτοποριακές ιδέες και αγωνιστικό ήθος.

Μετά από την οριακή απώλεια των περιφερειακών εκλογών και επί δύο περίπου χρόνια, αγωνιζόμουν με όλες μου τις δυνάμεις για τη δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας. Αγωνιζόμουν ακόμη και σε βάρος της οικογενειακής και επαγγελματικής μου ζωής και παρά τις λιγοστές οικονομικές δυνατότητες που, απ’ ό,τι όλοι γνωρίζετε, διαθέτω. Έδινα τη μάχη, έχοντας καθημερινή επαφή με τους πολίτες, με συνεχείς παρεμβάσεις για όλα τα αναπτυξιακά και κοι

Keywords
Τυχαία Θέματα