Η συνέντευξη Παπαδήμου στις Βρυξέλλες που επιβεβαίωσε ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα!

12:42 31/1/2012 - Πηγή: Olympia

Δείτε και διαβάστε την συνέντευξη του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες στις 2 τα ξημερώματα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, που στην ουσία δεν είπε τίποτα καινούργιο.

Απλά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, έχει δώσει δεκάδες πατήματα στην τρόικα να σκληραίνει τη

στάση της, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, ενώ επιμένει, έστω και δια της πλαγίας οδού, μείωσεις στο μισθολογικό κόστος.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη:

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Να αρχίσω με ορισμένα γενικά σχόλια σχετικά με το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, στο οποίο συζητήθηκαν δύο θέματα τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την Ελλάδα. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και το δεύτερο αφορά τη Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη. Θα πω μόνο λίγα πράγματα γι’ αυτά, για να έρθω στα θέματα που αφορούν περισσότερο τη χώρα μας.

Τα δύο σημεία που θα ήθελα να επισημάνω, που αφορούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση σχετικά με μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι, πρώτον, η τόνωση της απασχόλησης, μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, ιδίως στους νέους, ένα ζήτημα που κατεξοχήν αφορά την Ελλάδα γιατί όπως θα γνωρίζετε το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα υπερβαίνει το 40%.

Επομένως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ανεργίας των νέων. Και μεταξύ των συγκεκριμένων μέτρων που περιλαμβάνονται είναι και η διάθεση κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αύξηση της απασχόλησης και της κατάρτισης των νέων, καθώς και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ένας άλλος τομέας που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αφορά τη χρηματοδότηση της οικονομίας – ειδικότερα η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας.

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι η μεγαλύτερη ενεργοποίηση των διαρθρωτικών κεφαλαίων, του ΕΣΠΑ, καθώς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υποδομών.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι συζητήσαμε, την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε εδώ, αναλυτικά, τη σημασία της νέας Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη. Η Συνθήκη αυτή εγκρίθηκε σήμερα από το Συμβούλιο και πιστεύω ότι η συμβολή της στη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας στο μέλλον θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι ένα μεγάλο βήμα θεσμικό, το οποίο εκτός από τη δημοσιονομική σύγκλιση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οικονομική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενημέρωσα τους ηγέτες για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές και για την πρόοδο των συζητήσεων με την τρόικα σχετικά με το Οικονομικό Πρόγραμμα 2012-20

Keywords
Τυχαία Θέματα