Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Εθνάρχη Σεβαστιανού. Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από τότε που σήμαναν πένθιμα οι καμπάνες και αποχαιρετήσαμε παντοτινά τον ακάματο κήρυκα των εθνικών μας δικαίων.
Πολλοί Βορειοηπειρώτες έφθασαν να ανάψουν ένα κεράκι για τον αγωνιστή, που διατράνωσε τη φωνή του για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ποιός μπορεί να
ξεχάσει τον βροντώδη λόγο του, με τον οποίο μάγευε τον κόσμο και περνούσε το «δράμα» που ζούσε ο Βορειοηπειρωτικός λαός;!
Με έκδηλη συγκίνηση

ο ιερέας του ναού αναφέρθηκε στις θυσίες του για την γνωστοποίηση του βορειοηπειρωτικού ζητήματος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Επεσήμανε ότι ο εργάτης της μαχητικότητας έθεσε το βορειοηπειρωτικό ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνή forum. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε αντιμέτωπος ακόμη και με τις ελληνικές κυβερνήσεις, υπενθυμίζοντας το χρέος τους προς το έθνος.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκπρόσωποι και μέλη της ομοσπονδίας μας παραβρέθηκαν στο καθιερωμένο μνημόσυνο του αοιδίμου Σεβαστιανού. Για μας αποτελεί μια πεφωτισμένη προσωπικότητα με μεγάλη ιστορία στα θρησκευτικά και εθνικά δρώμενα. Διεξήγαγε σκληρούς αγώνες, αφύπνισε συνειδήσεις και κινητοποίησε τη νεολαία για την ικανοποίηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
Ακόμη μας διαπερνούν εμάς τους Δεροπολίτες τα ρίγη συγκίνησης και η αναπάντεχη εσωτερική δικαίωση που μας προκαλούσε η ακολουθία της Αναστάσεως στο χωριό Μαυρόπουλο. Τα λόγια του «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες μας.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση και στη ζοφερή πραγματικότητα των εθνικών μας θεμάτων τα διδάγματα του Σεβαστιανού ας αποτελέσουν σάλπισμα αγώνων για κάθε σκεπτόμενο Βορειοηπειρώτη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος
Ηλέκτρα Κίκη


Keywords
Τυχαία Θέματα