Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τις προγραμματικές δηλώσεις

21:57 9/7/2012 - Πηγή: Olympia

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές προγραμματικές δηλώσεις η Βουλευτής Μαγνησίας και υπεύθυνη του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φίμωση των Βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν θα περάσει, όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια της συζήτησης
για τις προγραμματικές

δηλώσεις της Κυβέρνησης. Η στοχευμένη ελαχιστοποίηση του προγραμματισμένου χρόνου ομιλίας Βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την Τρόικα του εσωτερικού στη Βουλή αποτελεί μια πολιτική πράξη ιδιαίτερα ανησυχητική, αντισυνταγματική και ακραία αντιδημοκρατική.
Οι ανησυχίες μου όμως κυρίως στρέφονται προς την Πατρίδα μας και ειδικά τον ελληνικό λαό, που δίχως να το επιλέξει, βιώνει μία τραγική και πρωτόγνωρη καθημερινότητα, που του στερεί το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρεπή διαβίωση και τελικά στην επιβίωση.
Οι απολύσεις που σήμερα έχουν αγγίξει τις 1000 την ημέρα, τα 485.000 παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι μέχρι σήμερα 3.000 αυτοκτονίες, είναι αριθμοί αμείλικτοι που ζητούν επιτακτικά λύσεις.
Εμείς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» οι οποίοι πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τις πρακτικές που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών, επιλέξαμε, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την ύφεση, την μάστιγα της ανεργίας και την δυστυχία.
Προεκλογικά τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης προσπαθήσατε, καλλιεργώντας τον τρόμο και την καταστροφολογία, να πείσετε για τις προθέσεις σας, κάνοντας λόγο, οι μεν ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για αναδιαπραγμάτευση, η δε ΔΗΜΑΡ για «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο.
Και αφού με τις δηλώσεις σας αυτές υφαρπάξατε την ψήφο των Ελλήνων, μόλις έκλεισαν οι κάλπες, η επιχειρηματολογία σας περί επαναδιαπραγμάτευσης θάφτηκε και έτσι ο σημερινός πρωθυπουργός κος Σαμαράς δεσμεύτηκε δημοσίως για την τήρηση των όρων του ισχύοντος Μνημονίου που προσυπέγραψε με τον Πρόεδρο του Συγκυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας ότι ένας στους 2 Έλληνες ψήφισε αντιμνημονιακά, όπως το λέτε εσείς, υπέρ της πατρίδας και της επιβίωσής μας, όπως επιλέγουμε να το λέμε εμείς.
Παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή τις «προγραμματικές δηλώσεις» της Συγκυβέρνησης, διαπίστωσα ότι δυστυχώς δεν εισφέρουν το παραμικρό που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε βάσιμη ελπίδα διαφυγής από το σημερινό αδιέξοδο.
Αντίθετα, από το κυβερνητικό σας πρόγραμμα παρέχεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα απεμπλακεί από την μέγγενη του ισχύοντος μνημονίου, αλλά σύντομα θα οδηγηθεί σε ένα 3ο και 4ο Μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους για την ίδια και τον ελληνικό λαό.
Παράλληλα όμως διέγνωσα ότι με όσα εξαγγέλλετε με τις προγραμματικές δηλώσεις σας που τελούν υπό την εξαιρετικά αμφίβολη έγκριση της Τρόικα, δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική αλλαγή κυβερνητικής πολ
Keywords
Τυχαία Θέματα