Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, παρά τις πιέσεις

19:52 10/9/2012 - Πηγή: Olympia
Η Ελλάδα είναι ένα από τα πέντε κράτη της ΕΕ που δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και η θέση αυτή δεν θα αλλάξει, αν και η οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα χρησιμοποιείται για να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα ούτως ώστε να αναγνωρίσει το Κόσοβο, φέρεται να δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, Δημοσθένης Στωίδης, σύμφωνα με σέρβικα ΜΜΕ.

Κατά την

διαρκεια συνάντησης του με τον πρόεδρο της σέρβικης βουλής, Nebojša Stefanović, ο κ. Στωίδης δήλωσε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει τη Σερβία να συνεχίσει το διάλογο με την Πρίστινα, αν και, όπως ανέφερε, ακόμη και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η εξομάλυνση των σχέσεων ερμηνεύεται διαφορετικά.

Η Σερβία αναγνωρίζει τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο διάλογο των δύο πλευρών, είπε ο κ. Στεφάνοβιτς και εξέφρασε την προσδοκία η Ελλάδα να διατηρήσει την ίδια σταθερή θέση και να παράσχει βοήθεια στη μάχη για το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Σερβικής Βουλής και του κ. Στωίδη στο Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Βουλής ευχαρίστησε για την ακλόνητη θέση της Ελλάδας στο θέμα του Κοσόβου και τόνισε ότι η Σερβία αγωνίζεται για το σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
aftonomi.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα