Η δευτερολογία του Πάνου Καμμένου

01:32 9/7/2012 - Πηγή: Olympia

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

δυστυχώς η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περιορίστηκε στο να μιλήσουν οι περισσότεροι υπουργοί και να αποκλειστούν οι περισσότεροι νέοι βουλευτές. Απέφυγε η κυβέρνηση διά του προεδρείου να δοθεί ο λόγος, όπως είχαμε ζητήσει από το πρωί, από χθες, προκειμένου να συμπληρωθεί το τριήμερο της συζητήσεως, σε νέους βουλευτές, να ακουστεί η φωνή του ελληνικού λαού, να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας. Και αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Έγινε προκειμένου

να συνεχίσει η συγκυβέρνηση να εμπαίζει τον ελληνικό λαό.

Παραβιάσατε τον Κανονισμό, λοιπόν. Έπρεπε επί τρεις ημέρες να ακούγονται οι Βουλευτές και να εξαντληθεί ο κατάλογος. Αυτό λέει η Δημοκρατία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποκαλύφθηκε σε αυτές τις λίγες ώρες που συζητούμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι ουσιαστικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης προεκλογικά είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό.

Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό. Οι 18 προτάσεις του κ. Σαμαρά, το Ζάππειο, όλες αυτές οι ανακοινώσεις για τα ειδικά μισθολόγια ήταν ένα μεγάλο παραμύθι προκειμένου να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό μαζί με τη χρήση του φόβου και της απειλής, να ψηφίσει αυτά τα κόμματα που θα ολοκληρώσουν το έργο της παράδοσης του ελληνικού λαού, το έργο της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Ακούσαμε να απευθύνονται εδώ και μάλιστα με χιούμορ, λέγοντας ότι θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ποιων προγραμματικών δηλώσεων;

Εδώ έρχεται ο υπουργός Οικονομικών και λέει ότι δεν υπάρχει αναδιαπραγμάτευση. Θα παρθούν μέτρα 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και εν συνεχεία θα δούμε αν θα επαναδιαπραγματευθούμε. Τι λέγατε προεκλογικά; Μιλούσατε για επαναδιαπραγμάτευση.

Ακούσαμε προηγουμένως τον υπουργό Ανάπτυξης να αναφέρεται στους δρόμους, στις νέες οδούς που θα πάρουν οι εθνικοί εργολάβοι. Το ερώτημα που πράγματι έρχεται στα χείλη του κάθε Έλληνα είναι το εξής: Μήπως, κύριοι, ζείτε σε άλλη χώρα; Έχετε καταλάβει πού βρισκόμαστε;

Υπάρχουν 1.200.000 άνεργοι. Έξι εκατομμύρια Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν. Έχουμε 3.000 αυτοκτονίες. Φεύγουν οι νέοι άνθρωποι και πάνε μετανάστες στο εξωτερικό. Και εσείς μιλάτε ακόμη για να σας ακούνε οι εργολάβοι;

Έχετε αντιληφθεί ότι όταν μιλάτε για φόρους, δεν υπάρχει πλέον το κίνημα «δεν πληρώνω»; Ο ελληνικός λαός πλέον έχει φτάσει στην πλειοψηφία του να βρίσκεται στο κίνημα «δεν μπορώ να πληρώσω». Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει. Οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες απέναντι στις φορολογικές αρχές δεν μπορούν να πληρώσουν.

Κλείνει κάθε ημέρα από ένα μαγαζί σε κάθε γειτονιά -περπατήστε να δείτε- και στην περιφέρεια και στο κέντρο της Αθήνας. Απολύονται άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει γιατί εφαρμόσατε το μνημόνιο που οδηγεί ουσιαστικά στην ύφεση. Την ύφεση που οι ίδιοι λέγατε το 2010.

Το 2010 σε αυτήν την αίθουσα, από αυτό εδώ το βήμα μιλούσατε για λάθο

Keywords
Τυχαία Θέματα