Η ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ”. “Εξαπατούσαν η Alpha και ο πρόεδρός της επί τόσους μήνες πάνω από 800 εργαζόμενους;..”

18:56 6/11/2011 - Πηγή: Olympia
Από την Αριστέα Μπουγάτσου

«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις Να μην τις παίρνει ο άνεμος» …

Και το χαλί τραβήχτηκε. Ο μοναδικός και τελευταίος έλληνας τραπεζίτης, με τις οικογενειακές δραστηριότητες να δρομολογούνται από το 1879, λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στην «Ελευθεροτυπία» που διανύει τα τριάντα επτά της χρόνια και παραμένει σε οικογενειακά χέρια.


Ο πρόεδρος της Alpha-Τράπεζα Πίστεως (πλέον Alpha

Bank), που προβάλλει πρώτα την πίστη στις αρχές της τράπεζας που χρόνια διοικεί (ασχέτως αν την αφαίρεσε από το λογότυπό της), εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής.

Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς τη Χ. Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha Bank στις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπραγματευτεί τα δύο μέρη και έβαινε προς υπογραφή, ενώ είχε εκταμιευθεί και προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την «Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος της Alpha Bank με ένα παγερό τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου το μεσημέρι της Τρίτης (1-11-2011) της επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όπως επιβάλλουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.

Τα νομικά ζητήματα όμως -αν υφίστανται- επιλύονται από τους νομικούς. Ετσι τουλάχιστον ξέραμε μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση όμως του κ. Κωστόπουλου αποτέλεσαν το φερετζέ για την κάλυψη πιθανόν εσωτερικών συγκρούσεων στην τράπεζά του ή και έξωθεν υπαγορεύσεων για να πληγεί η «Ελευθεροτυπία».

Η εφημερίδα μάθαμε ότι αναζητεί νέες λύσεις χρηματοδότησης, δεν επαιτεί ούτε προτίθεται να γίνει παράρτημα πολιτικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων. Διαθέτει περιουσία, δίδει εγγυήσεις για δάνεια που λαμβάνει και μάχες αξιοπρέπειας όταν χρειάζεται. Οσοι βρισκόμαστε στη δίνη ελπίζουμε. Αλλωστε και η «Ε» έχει ξαναζήσει δυσκολίες και πολλοί άλλοι έδωσαν και δίνουν αγώνες.

Τι συνέβη όμως και η Alpha Bank έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, ενώ η Χ. Κ. Τεγόπουλος είχε εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις μήνες σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης;

Αυτό θα το αναδείξει η ίδια η ζωή και όχι οι εικασίες, οι οποίες σέρνονταν -είναι γεγονός- τις τελευταίες ημέρες: Αλλοι «έσπερναν» ότι το κτίριο της Μίνωος 10-16 -το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας που περιλαμβάνετο στη συμφωνία sale and lease back (πώληση και επαναμίσθωση)- είναι ελαττωματικό. Αυτό είναι ψέμα. Τίτλοι καθαροί. Αλλωστε η Alpha Bank, που το 2009 προσημείωσε το ίδιο κτίριο για δάνειο 18 εκατ. ευρώ, είχε κάνει τους ελέγχους της.

*Αλλοι επικαλέστηκαν -εσχάτως- ότι η «Ε» πούλαγε το ακίνητο στην Alpha Αστικά Ακίνητα σε υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία ή την αντικειμενική τιμή και ότι κάποιος νομικός φερετζές τρόμαξε τους υπεύθυνους τραπεζίτες. Στην προκειμένη περίπτωση οι τιμές ήταν γνωστές από την αρχή και -δυστυχώς για την Alpha Bank- συμφωνημένες και εγγράφως. Προς τι λοιπόν η υπαναχώρηση;

*Κάποιοι άλλοι διακίνησαν και το σενάριο των πρόσθετων εγγυήσεων, του τίτλου και άλλα τινά,

Keywords
Τυχαία Θέματα