Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης συνεχίζεται. Ψαλλίδι 20% και 30% στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ)

13:22 21/3/2012 - Πηγή: Olympia

Σ.Σ Αμ δε σου είπα τα νέα όμως. Το πράγμα ήδη μπήκε και στον ιδιωτικό τομέα. Και μετά την μείωση του βασικού μισθού, την αύξηση των εργοδοτικών, την αύξηση της παρακράτησης φόρου, την αύξηση του φόρου λόγω μείωσης αφορολόγητου και αύξησης τεκμηρίων, έρχεται και το κόψιμο του 13ου και 14ου.

Ως γνωστόν, το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων "υποχρεώνει" τις εταιρείες να διαμορφώνουν αποθεματικό ίσο με το 0,45% του συνόλου των αποδοχών και των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο προορίζεται εξ ολοκλήρου για την χρηματοδότηση

των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ).

Αίφνης και χωρίς καμμία προειδοποίηση, η νέα εγκύκλιος που δημοσιεύτηκε σήμερα 20/3 με αρ. πρωτ. Β109958, με την γνωστή πια αυθαιρεσία της κυβέρνησης Παπαδήμου, Βενιζέλου και φίλοι,
όπως προέκυψε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και Σαμαράς, παρακρατεί χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση ως πόρους του κλάδου σύνταξης του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ μέρος των εισφορών. 20% για το 2012 και 30% από το 2013 και έπειτα.

Για να γίνει πιο κατανοητό, μόνο από μια επιχείρηση, πχ το Club Hotel Casino, η αυθαίρετη παρακράτηση ξεπερνά τα 60.000 για το 2012 και τα 90.000 από το 2013 και έπειτα. Χρήματα που η εταιρεία έχει καταβάλει και προορίζονταν αποκλειστικά για την εκπαίδευση των εργαζομένων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ξέρω, ξέρω… εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε την διάθεση για επανάσταση βλέποντας Λάκη το βράδυ και συζητώντας τις ατάκες κατά της κυβέρνησης αύριο στη δουλειά ή στο καφέ. Και αυτούς άστους να κόψουν τα πάντα.

Αμ δε σου είπα τα νέα όμως. Το πράγμα ήδη μπήκε και στον ιδιωτικό τομέα. Και μετά την μείωση του βασικού μισθού, την αύξηση των εργοδοτικών, την αύξηση της παρακράτησης φόρου, την αύξηση του φόρου λόγω μείωσης αφορολόγητου και αύξησης τεκμηρίων, έρχεται και το κόψιμο του 13ου και 14ου.

Και εσύ δες ΤρεμοΚαψήδες και πήγαινε ψήφισε για τον Τσαουσέσκου. (αλήθεια ρε παιδιά, τότε που η γυναίκα του Ρουσόπουλου ήταν στο δελτίο ειδήσεων είχαν λυσάξει τα "ανεξάρτητα"ΜΜΕ. Σήμερα που είναι ο αδελφός του κου Καψή, δεν μιλάει κανείς;) Loutraki One


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα