Γερμανία: Τέλη Νοεμβρίου η απόφαση για τη δόση στην Ελλάδα

Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου, ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και δεν απέκλεισε αυτή να ληφθεί το Δεκέμβριο.«Δεν έχουμε ακόμη την πλήρη έκθεση της τρόικα, η απόφαση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ελληνική βοήθεια θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 20 Νοεμβρίου», ανέφερε.

«Εργαζόμαστε όλοι για να κρατήσουμε την Ελλάδα

στην ευρωζώνη», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Φαίνεται πως συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η διαμάχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωζώνης σχετικά με την επίτευξη του στόχου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με το πρώτο να τάσσεται υπέρ ενός γενναίου κουρέματος. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φωνές που κάνουν λόγο για προσχηματικές αιτιάσεις του ΔΝΤ, με σκοπό την απεμπλοκή του από το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Γερμανία είναι εκείνη που αντιστέκεται περισσότερο στο ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος, αφού έχει βάλει και τα περισσότερα χρήματα στην ελληνική βοήθεια. Ενδεχόμενη διαγραφή χρέους της Ελλάδας από τους επίσημους πιστωτές , θα στοιχίσει στη Γερμανία 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, που αναλογεί στο 50% των 35,2 δισ. που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Γερμανία προς την Ελλάδα.
spirospero.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα