«Γαλάζια» Κ.Ο. με άρωμα οικουμενικής

10:13 11/5/2012 - Πηγή: Olympia

Εισηγήσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μηδενική βάση δέχεται ο πρόεδρος της ΝΔ

Σήμερα, στις 11 το πρωί αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, επί της προτάσεως του Φώτη Κουβέλη για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της ΝΔ, θα συναντηθεί στις 10 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο,

που κρατά από εχθές στα χέρια του την τρίτη διερευνητική εντολή και με τον οποίο θα συζητήσουν την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, συγκεκριμένης διάρκειας, έως τις ευρωεκλογές του 2014.

Αν και πολλοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εξέφραζαν εχθές τις επιφυλάξεις τους για τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου σχήματος, τριών κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς δεν άνοιξε τα χαρτιά του, παρά το γεγονός ότι συναντήθηκε στο γραφείο του, στον τρίτο όροφο της Συγγρού, με αρκετούς βουλευτές της παράταξης. Η ηγεσία της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει σήμερα τη στάση της, στις 11 το πρωί, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος, στην Αίθουσα της Γερουσίας.

Η εκτίμηση πάντως του «γαλάζιου» επικοινωνιακού επιτελείου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα πει «ναι» σε μια τέτοια συνεργασία με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αν ληφθούν υπόψη τα όσα έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Σε αυτή τη λογική εκτιμούν πως η πρόταση Κουβέλη είναι θνησιγενής εκ της γεννέσεως της αφού, εκ των πραγμάτων, το σχήμα το οποίο θα συγκροτηθεί, θα απέχει πόρο από ένα σχήμα οικουμενικό.

Νέο προσκλητήριο στην Κεντροδεξιά

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως το σύνολο της σημερινή ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, καθώς σύμφωνα με τους συνεργάτες του αναμένεται να απευθύνει και νέο κάλεσμα για «πανστρατιά».

Η επανένωση της κεντροδεξιάς, αποτελεί στοίχημα για τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά η σημερινή του παρέμβαση κρίνεται ως ενδιαφέρουσα καθώς τα πρώτα μηνύματα τα οποία έχουν σταλεί από ΔΗ.ΣΥ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΡΑΣΗ δεν είναι αρκούντως θετικά και άρα ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος είναι κρίσιμος.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, έχει πάντως πολλάκις αποκαλύψει πως θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την επανένωση της κεντροδεξιάς. Στο πλαίσιο αυτό, πιθανολογούνται και προσωπικές κρούσεις στους ιδιοκτήτες των υπολοίπων διαμερισμάτων της «πολυκατοικίας».

Εισηγήσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μηδενική βάση

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από όλους τους συνομιλητές του, που προσπαθούν να διαβλέψουν τις προθέσεις τους αλλά και να «περάσουν» τις θέσεις τους,

Χθες συναντήθηκε με πλειάδα βουλευτών. Πιο ενδιαφέρουσα ήταν η 40λεπτη συνάντησή του με τον Νικήτα Κακλαμάνη με τον οποία συμφώνησαν για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών και ύπαρξης επαφών, τις επόμενες ώρες, προκειμένου η ΝΔ να απευθυνθεί στο σύνολο του κόσμου της κεντροδεξιάς ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρέδωσε στον αρχηγό της ΝΔ και ένα κείμενο που συνέταξε ο ίδιος, το οποίο ουσιαστικά εμπεριέχει τις θέσεις του σχετικά με το πώς θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να κινηθεί, σε περίπτωση που βρει μπροστά της μια ακόμη προεκλογι

Keywords
Τυχαία Θέματα